10 ODLIČNIH SEKS POLOŽAJEV ZA LEZBIJKE

10 ODLIČNIH SEKS POLOŽAJEV ZA LEZBIJKE
01. julij 2022 Ogledov: 143
10 ODLIČNIH SEKS POLOŽAJEV ZA LEZBIJKE
Če velja, da o seksu krožijo (pre)številni miti in le-ta velja za tabu, je seks med dvema ženskama zagotovo še večji tabu in večina si pravzaprav ne zna predstavljati kako »lezbični seks« pravzaprav izgleda. Najprej razčistimo to, da pri seksu med dvema ženskama ne gre nujno za spolni odnos med dvema istospolno usmerjenima osebama ženskega spola – osebi sta seveda lahko istospolno usmerjeni, lahko pa gre za biseksualni, panseksualni ali pa morda samo ženski, ki sta se odločili za nekaj eksperimentiranja in popestritve v njunem intimnem življenju. In ne, definicija seksa ni zgolj in samo penetracija (»penis vstopa v vagino«), pač pa veliko več kot to.

   

Če gre verjeti statistiki največ vprašanih žensk do orgazma pripelje stimulacija klitorisa. Sledi ji ročno zadovoljevanje, na tretje mesto pa so uvrstile oralni seks. Ženske prav tako razkrivajo, da jih do vrhunca skoraj vedno pripelje stimulacija prsi in bradavic (lahko v kombinaciji s stimulacijo intimnih predelov) ter stimulacija anusa.

Ne glede na to, ali se v svet intimnosti z osebo istega spola šele podajate, ali pa iščete načine, kako popestriti vajino razmerje z vašo drago – vsekakor verjamemo, da vaju zanima kateri položaji so pri seksu med dvema ženskama najboljši in zakaj. In zbrali smo jih kar 10, vse o njih pa vam zaupamo v nadaljevanju.

Misijonarski položaj

Večna klasika, s katero ne morete zgrešiti. Obožujejo ga zato, ker gre za zelo intimen položaj, pri katerem si partnerki lahko zreta globoko v oči, poleg tega sta s telesi tesno priviti ena k drugi. Če želita položaj nekoliko popestriti si pomagajta z blazinami, ki jih namestita pod zadnjico in tako omogočita lažji dostop do občutljivih predelov.

69 na boku

Kako izgleda položaj 69 najverjetneje vesta – poskusita ga izvesti leže na boku. Tako bo obema veliko udobneje, poleg tega pa bosta imeli proste roke, s katerimi lahko stimulirata prsi ali druge erogene cone.

»Cowgirl«

Ena leži na hrbtu, druga pa kleči (oziroma sedi s pokrčenimi nogami) nad njenimi intimnimi predeli. Položaj omogoča, da ima oseba na vrhu popolno kontrolo nad dogajanjem. V tem položaju priporočamo, da vključita katero izmed igračk, ki poskrbi za stimulacijo obeh (na primer dildo, ki stimulira obe partnerki).

»Facesitting«

Partnerka, ki bo nudila oralno stimulacijo, leži na hrbtu s pokrčenimi nogami, druga pa kleči nad njenim obrazom in se z rokami opira na podlago. Položaj je odličen predvsem zato, ker partnerki, ki je zgoraj, omogoča kontrolo nad dogajanjem – lahko narekuje tempo s premikanjem bokov.

»Spoons« (žlička)

Obe ležita na boku, ena za drugo (prva drugi kaže hrbet). Preizkusita lahko različne igračke (strap-on, vibrator), ali pa se zadeve lotita kar s prsti.

»Kneeling spoons« (žlička v klečečem položaju)

Tako kot pri klasičnem »žlička« položaju se postavita ena za drugo, tako da prva kaže hrbet drugi – le, da tokrat ne ležita, temveč klečita. Za razliko od predhodnega položaja, kjer je ena roka praktično »ujeta«, imata tu partnerka zadaj prosti obe roki, kar lahko kar najbolje izkoristi.

Na vseh štirih

Položaj je podoben pasjemu (doggy), sploh v kolikor se poslužujeta strap-on-a. Ena od vaju naj se postavi na vse štiri, druga pa jo zadovoljuje (s prsti, oralno ali s pomočjo igračk) od zadaj. Položaj vama omogoča, da partnerka, ki je postavljena na vse štiri, s pomočjo vibratorja ali stimulatorja poskrbi za stimulacijo klitorisa kar sama, druga pa se posveti preostalim vročim točkam.

Rob postelje

Ena od vaju naj se usede na rob postelje in razširi noge, druga pa poklekne in jo zadovoljuje oralno. Seveda ni nujno, da se strasti predajata na robu postelje – lahko sedite na stolu, mizi, morda pa kar na kuhinjskem pultu med tem, ko pripravljata večerjo in si vzameta nekaj minut za hitre užitke.

V naročju

Gre za zelo čuten in intimen položaj, pri katerem lahko natančno opazujeta mimiko druga druge. Ena od vaju naj se usede na poljubno površino (lahko se podpre z blazinami), druga pa naj sede nanjo, z obrazom obrnjena proti njej in se z nogami tesno ovije okoli bokov sedeče partnerke.

Kleče druga za drugo

Prva naj se namesti v položaj na vse štiri in se na podlago opre z podlahtmi, druga pa naj poklekne zadaj. Partnerka, ki je zadaj, lahko svoji dragi v tem položaju nudi dvojno penetracijo – s pomočjo prstov ali igračke lahko stimulira tako anus kot vagino hkrati. Partnerka spodaj lahko za še dodatne užitke poseže po stimulatorju klitorisa ali pa si z rokami masira prsi in bradavice.