18. APRIL: DAN ANALNEGA SEKSA

18. APRIL: DAN ANALNEGA SEKSA
18. april 2021 Ogledov: 380
18. APRIL: DAN ANALNEGA SEKSA

18. april je nacionalni dan analnega seksa. Analni seks je spolni akt, ki je v zadnjem desetletju postal bistveno manjši tabu, morda zaradi velike priljubljenosti zadnjic na socialnih omrežjih ali pa je družba na splošno postala bolj odprta. A vseeno analni seks pri nekaterih še vedno ostaja 'sporen', ne glede na to kako pogosto se govori o njem. Ob dnevu analnega seksa ti povemo zakaj je analni seks lahko resnično 'kul'.

Na žalost pri analnemu seksu še vedno obstaja težnja po stigmatizaciji dejanj, ki bi jih nekateri zaradi pomanjkanja informacij lahko šteli za 'netradicionalna'. A stvar je v tem, da je analni seks tako kot vaginalni le ena vrsta spolnih odnosov, ter za nekatere tudi ena od metod zaradi katere lahko sploh uživajo v spolnih odnosih. Analni seks je namreč prednostna metoda za ženske, ki nimajo nožnic, za tiste, ki jim je vaginalna penetracija še posebej boleča in za posameznike, ki želijo na ta način preprosto izkusiti več užitka. Za veliko ljudi pa je analni seks češnja na vrhu torte – Dodatna poslastica, ki dvigne nekaj kar je že samo po sebi okusno!

Ne glede na to v katero kategorijo spadate, analni seks lahko prinese veliko užitkov, le, če znamo v njem pravilno uživati.

Analni seks zahteva več predpriprave saj se anus ne maže kot nožnica in za to potrebuje več maziva, da ne omenjamo predigre in drugih priprav, ki so priporočljive preden se odločite za analni seks. Če ste pripravljeni nameniti nekaj časa analni predigri, lubrikantu in raziskovanju analnega predela, je analni seks lahko resnično čaroben.

Zadnje študije so pokazale, da se je večini posameznikov analni seks zameril prav zaradi tega, ker so preskočili vse ključne točke pred penetracijo. ''Ops, napačna luknja..'' Kot bi rekli v Hollywoodskih filmih.. Ne, popolnega zdrsa v prvem poskusu .. na suho .. brez opozorila .. pač ni! Če želite, da je analni seks prijeten, boste morali v njega vložiti več truda. Šele, ko bodo izpolnjene vse te zahteve, boste lahko resnično uživali v njem. Obstaja možnost, da celo postane vaš najljubši spolni akt!

Nasveti za popoln analni seks!

Lubrikant, veliko lubrikanta

Lubrikant bo vaš najboljši prijatelj. Kot smo omenili se anus ne maže na enak način kot nožnica, zato boste morali za popolno udobje uporabiti nekaj maziva. Človeška slina se hitro suši zato ni zadostna za vlaženje tega predela, priporočamo, da uporabite lubrikante namenjene analnemu seksu. Še posebej so primerni lubrikanti na silikonski osnovi, ki nudijo dolgotrajen učinek vlaženja, vendar bodite pri njih pazljivi, da jih ne uporabljate s silikonskimi igračkami – silikon + silikon namreč ne gre skupaj in lahko poškoduje material igračke.

Analni trening

Če vas skrbi takojšnja penetracija s penisom, lahko za predigro uporabite analni trening s prsti, kroglicami ali poljubnim analnim pripomočkom. Analni trening vam omogoča, da se sfinkter dovolj sprosti, da je penetracija s penisom potem veliko bolj prijetna, vstavitev pa bolj gladka.

Komunikacija

Ne pozabite komunicirati s svojim partnerjem glede analnega seksa. Povejte mu kaj vam ustreza in kaj ne. Če vam postane neprijetno ga ustavite! Za analni seks je še posebej potrebna komunikacija, da ne pride do poškodb ali neprijetnih občutkov. Vzemite tako – Če se bosta o analnem seksu pogovorila in si ustvarila prijetno izkušnjo za oba, je bolj verjetno, da bosta v njem še uživala. Če bo analni seks boleč in neprijeten, ter se ne bosta pogovorila o tem, je manj verjetno, da bo ostal del vajinega seksa tudi v prihodnosti.

Čistoča je ključnega pomena

Ena od predpriprav na katero bi moral biti pozoren vsak, ki se loti analnega seksa je pravilna higiena. Najbolj učinkovit način za čiščenje anusa je klistiranje. S klistiranjem namreč lahko temeljito očistite analno odprtino iz notranje strani ter tako omogočite brezskrbne odnose ter preprečujete prenos bakterij.

Če nameravate prestopiti iz analnega v vaginalni seks, je pomembno, da se vmes očistite. Pri prehodu iz analnega v vaginalni seks namreč obstaja povečano tveganje za spolno prenosljive bolezni zaradi vnosa fekalnih bakterij v nožnico. Zato pred 'menjavo' skočita pod tuš, se očistita bakterij in obenem ne izgubita razpoloženja.

Pred analnim seksom pa poskrbite, da ste tudi v celoti 'izpraznjeni' oziroma vas ne tišči na veliko potrebo. Priporočljivo je, da od zadnje velike potrebe mine vsaj ena ura.

Zaključek

Analni seks je za nekatere čarovnija, spet za druge pekel. Na koncu dneva se lahko sami odločite ali je za vas ali ni. Če ga sovražite, ga pač sovražite – in tudi to je v redu! Ljudje se razlikujemo v željah in občutkih, zato nikoli ne mislite, da ste 'prisiljeni' storiti nekaj kar je nekomu drugemu všeč.. Ali nekaj kar narekuje družba.. Opravičeni ste do svojega mnenja in svoje lastne seksualne svobode. Zato uživajte v seksu, kakršnem vam prinese zadovoljstvo!


  

  


Analni seks iz prve roke..

"Z bivšim sem prvič poskusil analno. Z njim mi je bilo neverjetno prijetno, toda z uporabo lubrikanta bi bila za naju prijetnejša izkušnja, saj naravnega vlaženja ni. Priporočam, da to storite z nekom, ki se dobro počutite, ker je to zagotovo veliko bolj ranljivo področje. " -Sandra

''Lahko se počuti neverjetno dobro..Če greste prej na veliko potrebo.. Če te tišči na stranišče je namreč zelo zanič občutek - imaš občutek kot, da se boš.. in ja res se boš.. To se zagotovo občuti drugače kot normalen seks, zdi se, da gre globlje. Meni osebno sicer ne pomaga pri močenjših orgazmih. Imam raje klasičen seks. '' -Maja

''Ključno je, da ostaneš sproščen. Vedno sem se bala, da analni seks boli, ampak pravzaprav ni tako boleč, kot je neprijeten. AMPAK! Nelagodnje se lahko spremeni v užitek, če se sprostiš. Ključ je očitno res sprostitev. Šele takrat, ko se sprostiš tudi partner občuti, da je anus veliko bolj mehek in ''udoben''. Meni je všeč..Vendar ne vedno..Če se s fantom lotiva pa obvezno vedno uporabim analni čep.'' -Pika

''Analni seks krepi odnos s partnerjem. Ključ dobrega analnega seksa je imeti partnerja, ki mu popolnoma zaupate in ki bo to storil pravilno. To ni dejanje, ki bi ga bilo kdaj treba storiti z naključnim tipom ali v naključnem trenutku; oba si morata želeti in oba morata biti pripravljena.'' -Tanja