21.06. - DAN KAMASUTRE ALI ČAS ZA NOVE POLOŽAJE?!

21.06. - DAN KAMASUTRE ALI ČAS ZA NOVE POLOŽAJE?!
21. junij 2022 Ogledov: 144
21.06. - DAN KAMASUTRE ALI ČAS ZA NOVE POLOŽAJE?!
Z gotovostjo lahko trdimo, da ste že slišali besedo »kamasutra«. In zagotovo tudi veste, da je beseda na nek način povezana s seksom oziroma s seks položaji. Pa veste tudi, da gre za literarno delo, ki je (najverjetneje) nastalo v prvih stoletjih našega štetja (točna letnica nastanka ni znana)?

    

Avtor knjige je Vatsyayani, pisana pa je v starodavnem indijskem jeziku. In ne, ne gre zgolj za seks priročnik, kot zmotno misli večina. Knjiga razlaga seksualno vedenje človeka, seznam položajev s podrobnimi opisi pa je zgolj del nje. Obsega kar 36 poglavij, ki so razdeljeni na 7 delov. V prvem delu opisuje ljubezen in deli nasvete o urejanju doma in gospodinjstva. V drugem delu so podrobno obravnavane teme kot so: poljubljanje, predigra, orgazem, seks položaji, oralni seks in celo seks v troje. V tretjem delu zasledimo zapise o poroki in osvajanju, v četrtem o poteku zakonskega življenja, v petem pa o drugih ženskah v življenju moškega in skušnjavah ter poželenju. Šesti del je posvečen kurtizanam, v zadnjem delu pa so podani nasveti o tem, kako človek postane privlačnejši za nasprotni spol – zasledimo lahko celo nasvet o tem, kako povečamo penis!

Najbolj zanimiv je zagotovo drugi del, ki bralca pouči o kar 64 seks položajih. Avtor je namreč prepričan, da obstaja osem različnih načinov ljubljena, vsakega od njih pa ponazarja 8 seks položajev (skupaj torej 64).

Odločili smo se, da vam prihranimo nekaj časa in vam v nadaljevanju podamo kratko obnovo z nasveti o najboljših seks položajih, ki jih lahko najdete v knjigi in s katerimi bo vajino spolno življenje zagotovo zanimivejše.

Morska deklica

Ženska leži na robu postelje (lahko tudi mize/pulta/kavča…) na hrbtu in iztegne noge v zrak ter jih ne razpre (jih drži skupaj). Roke lahko podložite pod zadnjico in privzdignete medenico. Moški vstopi stoje, v kolikor pa je podlaga (na kateri leži ženska) nižja pa lahko poklekne. Položaj omogoča, da ima moški nekoliko manj »manevrskega prostora«, kar poveča obojestranske užitke – nožnica se namreč zaradi položaja nog (tesno skupaj) zdi ožja.

Slap užitka

Moški sedi z iztegnjenimi nogami, ženska pa se z nekoliko pokrčenimi koleni usede nanj tako, da mu kaže hrbet. Se sliši preveč klasično? No, vse naj se dogaja v banji z vodo, polni eteričnih olj! Za dodatno stimulacijo lahko uporabita še curek vode, usmerjen v mednožje in orgazem vama ne uide!

Globoko oranje

Pri tem položaju bosta zagotovo potrebovala nekaj kondicije, predvsem moškim pa se bodo tu obrestovale ure preživete v fitnesu. Ženska se postavi »na vse štiri« (podobno pasjemu položaju) na rob postelje. Moški dvigne njene noge in si jih zatakne za nadlakti. Položaj omogoča izjemno globoko penetracijo, moškemu pa poleg tega daje občutek moči in nadvlade nad svojo izbranko.

Pajkova mreža

Oba ležita na boku, obrnjena z obrazom drug proti drugemu. Lezita čim bližje in prepletita noge. Bolj kot bosta »zlepljena« skupaj, večji bo užitek – ob suvanju partnerja žensko namreč nekoliko privzdigne v bokih. Poleg tega se ne poslužujta klasičnih sunkov naprej in nazaj, raje poizkusita s krožnimi gibi in se prepustita novim razsežnostim užitkov. Najboljše pri tem položaju je dejstvo, da imata oba proste roke, ki jih lahko uporabita za objemanje in božanje erogenih con drug drugega.

Hobotnica

Moški z nekoliko razprtimi in pokrčenimi nogami sedi (najbolje na tleh oziroma trdi podlagi) ter se z rokami opira za hrbtom. Ženska sede nanj in noge položi na njegova ramena, z rokami pa se prav tako opira za hrbtom. V tem položaju imata oba odličen »pregled« nad telesi drug drugega, poleg tega pa omogoča enostavno in globoko penetracijo.