ANILINGUS: Kaj pomeni ''rimming''?

ANILINGUS: Kaj pomeni ''rimming''?
29. september 2020 Ogledov: 2040
ANILINGUS: Kaj pomeni ''rimming''?

Oralni analni seks: vznemirljiva tema o kateri bi se zagotovo morali pogovarjati! Vas zanima kako deluje anilingus oziroma rimming, ter kaj je pri njem tako privlačno? Potem ti priporočamo, da bereš naprej saj te čaka kar nekaj sočnih nasvetov.

Kaj je anilingus?

Anilingus je ubistvu oralni analni seks oziroma v popolnem prevodu, spodbujanje partnerjevega anusa z jezikom in usti. Ta praksa izvira iz sado-mazo scene, v kateri je bila mišljena kot nekakšna kazen ali podrejanje, toda tudi zunaj BDSM je strastna stimulacija analnega območja in za mnoge zelo veliko erotično zadovoljstvo

Kratka razlaga izraza: Izraz "anilingus" je sestavljen iz besed "anus" in "lingere", kar pomeni "anus" in "lizati". Anilingus je namenjen spodbujanju anusa spolnega partnerja z jezikom, torej z lizanjem. Ker sta anus in perinealna regija erogeni coni, mnogi ljudje ob tem doživljajo zelo prijetne občutke. ''Rimming'' je sicer bolj pogosto uporabljena beseda za to spolno prakso, ki ste jo zagotovo že večkrat zasledili na straneh za odrasle.

Kaj moraš vedeti preden se lotiš te prakse?

Mnenja glede analnega seksa se še vedno delijo: nekaterim je to zelo všeč, spet drugi so izrecno proti. Ker je anus območje kjer (khm, saj veste kaj), pa je za mnoge ta miselni sistem zmeden, saj je nekako prepovedano vzpodbujati z jezikom območje kjer ''praviloma'' nikakor ne sodi okoli ust. A ne skrbite! Tudi, če ljudje na tem mestu odvajajo, analni predel v osnovi ni onesnažen, saj ga lahko temeljito očistite in nato brezskrbno vključite v ljubljenje.

Pravilna priprava na analno zadovoljevanje je zato pomembna. Za vas smo povzeli najpomembnejše informacije in nasvete:

Anus naj bo čimbolj čist.

To lahko enostavno zagotovite s predigro v kadi ali prhi. Če želite resnično dobro očistiti svojo analno odprtino, pa uporabite klistir. Klistir je priročen analni tuš, ki zagotavlja, da temeljito očistite notranjost analne odprtine. Klistirji imajo pametno zasnovo: Enostavno stisnete žarnico in spirate analno odprtino. To pa pomeni, da s čiščenjem ne bodo imeli težav niti začetniki. Uporaba klistirja je sicer priporočljiva pri vseh vrstah analnih odnosov, tudi pri uporabi analnih pripomočkov.

Zakaj je ''rimming' tako vzburljiv?

V analnem in perinealnem predelu so številni živčni končiči, zato je stimulacija v tej coni za mnoge zelo razburljiva. Jezik je tudi veliko prožnejši in mehkejši od prsta, zato je precej nežnejši do anusa, slina pa hkrati zagotavlja vlago.

Kako točno deluje anilingus?

Zunanji sfinkter in presredek lahko razvajate z jezikom in ustnicami: krožni gibi in lizanje v tej erogeni coni še posebej vznemirjajo partnerja. Vaš jezik lahko prodre tudi v anus ali pa lahko previdno vstavite prst (poudarek je na previdnosti!) In še dodatno spodbudite partnerja z usti in jezikom na presredku.

Ali lahko privede do orgazma?

Samo z lizanjem anusa ne boste dobili orgazma. Da bi dosegla vrhunec, mora ženska spodbuditi klitoris ali prste, pri moškem pa je mogoče dodatno spodbuditi testise in penis.

Kateri položaji so primerni za to prakso?

Facesitting (sedenje na obrazu) je zelo priljubljen - vsekakor pa ni za vsakogar. Tu partner sede poklekne čez obraz drugega. Če se na tej točki počutite klavstrofobično, lahko poskusite tudi v pasjem slogu (doggy). Položaj žabe ali položaj 69 sta tudi posebej primerna za ustno razvajanje. Pravzaprav pa je kateri koli položaj primeren za izvajanje anilingusa. Najbolje je imeti pestro igro med različnimi erogenimi območji, da bo še posebej intenzivno.

Na kaj naj bom še pozoren?

Pomembno je omeniti, da po aniligusu ne smete preiti neposredno na nožnico. To omogoča, da črevesne bakterije pridejo v nožnico in povzročijo vnetje.

Poleg vseh nevarnosti je anilingus predvsem ena stvar: zabava! Ob pravilni uporabi je lahko ta spolna praksa zelo erotična in prijetna. V tem intimnem zadovoljstvu partnerja čutita visok občutek skupnosti ali podrejenosti. Odvisno od tega, kako se izvaja aniligus.

Priporočamo: