DAN ORGAZMA

DAN ORGAZMA
31. julij 2021 Ogledov: 41
DAN ORGAZMA

Danes praznujemo Dan orgazma. To je dan, ko vsi lahko brez zadržkov govorimo o orgazmu, odgovarjamo na vprašanja in ozaveščamo. Kljub temu, da številka posameznikov, ki redno doživljajo orgazem raste, pa je nezmožnost orgazma, sploh pri ženskah še vedno zelo pogosta. Pogovorimo se kako lahko vi izboljšate, ali še boljše, prvič doživite najboljši orgazem.

Kaj je orgazem?

Orgazem znan tudi kot vrhunec, je trenutek nenadnega, močnega spolnega užitka. Ob orgazmu se poveča hitrost pulza in krvnega tlaku, krči v medeničnih mišicah (krčenje spodnje nožnice) in krčenje sečnice pri moških ter ejakulacija semena.

Na splošno je znano, da osebe z vagino težje dosegajo orgazem, kot osebe s penisom. Prav tako potrebujejo več časa za vzburjenje in imajo lahko več zaporednih orgazmov brez, da bi med njimi čakale dlje časa. Na splošno ženske sicer težje dosežejo orgazem, vendar, ko ga, je njihov orgazem veliko daljši.  

Orgazmi so izkušnja telesa in duha in imajo številne prednosti. Iz možganov sproščajo hormon užitka oksitocin. Znan tudi kot "ljubezenski hormon", ki spodbuja človeško vez. Poleg tega orgazem lajša stres in napetost ter pomaga pri sprostitvi.

Orgazmi sproščajo endorfine, ki imajo lahko pomirjevalni učinek in pomagajo ustaviti nespečnost. Sproščeni oksitocin in endorfini pomagajo lajšati bolečino - pri artritisu, kirurškem posegu in drugih boleznih. Nekatere študije kažejo, da vam lahko stalni orgazmi celo pomagajo živeti dlje.

Ženske ne doživijo vedno orgazma med seksom

Kljub temu, da se vedno več govori o spolnosti, pa so še vedno pretresljivi rezultati zadnjih raziskav. Raziskave so namreč pokazale, da je pri moških štirikrat večja verjetnost orgazma med seksom, medtem, ko ga pri ženskah med seksom doživita le dve od desetih vprašanih.

V večini primerov pa ljudje ob tem ne bodo spregovorili o spolnih frustracijah, zato je lažni orgazem »bolj priljubljena« ali lažja rešitev kot razočaranje partnerja ob misli, da vas ne more popeljati do orgazma. Veliko posameznikov se počuti krive, da ne morajo tako enostavno doseči orgazma in imajo sram, zato ne upajo spregovoriti.

Nasveti za boljše orgazme

1. Začnite sami raziskovati svoje telo in poiščite tisto kar vam ustreza

Saj veste: »Če se ne morete imeti radi, kako hudiča boste imeli radi nekoga drugega.« Ista filozofija pa velja tudi za spolne užitke. Posamezniki, ki se samozadovoljujejo lahko veliko hitreje dosežejo veliki O. Bodite potrpežljivi in počasi raziskujte svoje telo. Ne začnite s ciljem, da dosežete orgazem, vendar z namenom iskanja vročih točk oziroma erogenih con.

2. Za najboljše orgazme morate izklopiti glavo

Če želite doseči orgazem morate svoje možgane na nek način postaviti v »način izklopa«. Pravzaprav se med orgazmom celo izklopi del zavestnega uma. Zasedeni možgani oziroma moč misli lahko močno vpliva na to kako ste sproščeni in vzburjeni, ter posledično tudi na to ali boste doživeli orgazem. Prepustite se le občutkom.

3. Uporabite lubrikant

Ne glede na to ali gre za samostojno igro ali igro s partnerjem, priporočamo, da uporabljate lubrikant. Zadnje raziskave so pokazale, da imajo osebe, ki uporabljajo lubrikant, več možnosti za doseganje orgazma.

4. Vključite erotične igračke

Igračke so lahko odličen dodatek h vašemu spolnemu zdravju. Pri izbiri igračke pa razmislite kakšen način stimulacije vam najbolj ustreza, in na podlagi tega izberite svojo igračko. S pravo erotično igračko boste lahko hitreje doživeli orgazem, te pa bodo lahko tudi bolj intenzivni. Za ženske še posebej priporočamo manjše erotične igračke s ciljno stimulacijo klitorisa, kot je recimo Satisfyer.

Prednosti orgazma

Imeli boste boljši spanec

Če imate težave s spancem vam lahko orgazem pomaga, da boste lažje zaspali. Ob orgazmu se namreč sproščajo endorfini, ki delujejo kot nekakšno pomirjevalo.

Okrepili boste imunski sistem

Raziskave so pokazale, da sta seks in orgazem odličen način za boj proti prehladu zaradi porasta protiteles. Pozabite na jabolka, orgazem na dan ....

Lajšal bo stres

To bi moralo biti očitno. Zaradi orgazmov sprostite oksitocin, ki izboljša vaše razpoloženje in vas osrečuje. Poleg tega sprostite napetost. Bolj zabavna alternativa jogi?

Lahko izboljša samopodobo

Z enim orgazmom seveda ne boste rešili vseh težav z zaupanjem, vendar študije kažejo, da redni orgazmi povečajo samozavest mladih.

Z njim lahko kurite kalorije

Orgazmi lahko pokurijo od 60 do 100 kalorij. In če so vaši orgazmi posledica res intenzivnega, prepotenega seksa, se to šteje kot zelo dobra vadba.

Orgazmi so super in vi si jih zaslužite

Tako preprosto - Trdo delate, privoščite si le najboljše zase!