EROTIČNA MASAŽA

EROTIČNA MASAŽA
01. oktober 2021 Ogledov: 103
EROTIČNA MASAŽA

Umetnost masaže, zlasti erotična masaža, je pogosto pozabljena pri intimnosti. Resnica je, da lahko vsakdo od nas naredi seksi masažo! Vse, kar potrebujete, je nekaj nasvetov in možnost, da uživate v njej tako kot vaš partner. Da bi lažje doživeli užitek čutne, seksi masaže, bomo z vami delili nekaj idej kako narediti erotično masažo profesionalnega nivoja v svojem domu.

Obstaja klasična masaža, ki se večini zdi sproščujoča, nato pa obstaja tudi erotična masaža, ki lahko popolnoma spremeni vaše življenje. Erotična masaža je podobna klasični, le, da je namenjena sproščanju napetosti in zmanjšanju stresa pri prejemniku tako, da poveča ali doseže spolno vzburjenost.

Erotična masaža je že nekaj časa zelo priljubljena tehnika sproščanja v Sloveniji in jo uradno izvaja kar nekaj masažnih salonov s profesionalnimi maserkami. V kolikor želite to čutno izkušnjo raje deliti s svojim partnerjem, pa si preberite koristne nasvete spodaj.  

Nasveti za popolno erotično masažo

Nastavite razpoloženje

Ko izvajate erotično masažo mora biti vaše okolje udobno za oba. Tudi če ste glede svojih sposobnosti nekoliko negotovi, je vzdušje izjemnega pomena. Ustvarilo bo okolje sprostitve in udobja, ki bo vašemu partnerju pomagalo, da se bo počutil mirno, da se bosta lahko osredotočila na svoje bolj intimne čute. Prižgite sveče, zatemnite luči in predvajajte sproščujočo glasbo. Če želite iti še korak dlje, pa kupite vlažilec zraka in v njega nalijte eterična olja. Ta bodo vaš dom spremenila v pravi mini wellness.

Uporabite kvalitetna masažna olja

Kupite masažna olja, ki so posebej namenjena čutni masaži. Še posebej priporočljivo pa je uporabiti olja, ki so primerna tudi za intimno uporabo. Ne kupujte poceni olj, ki se takoj vpijejo v kožo in pustijo lepljive madeže. Najboljša olja so naravna olja, ki so obogatena z eteričnimi olji in naravnimi izvlečki. Ta olja ob nanosu ne postanejo lepljiva, vendar so dolgotrajno drseča. Obenem pa so še negovalna in pustijo lep sijaj na koži ter jo nahranijo.

Ogrejte roke

Dve hladni roki, ki se dotikata telesa nista ravno dober uvod v čutno izkušnjo, zato poskrbite, da jih prej ogrejete. Segrejete jih lahko tako, da jih drgnete skupaj. To tehniko lahko kasneje uporabite tudi z oljem, da ne bo prehladen ob stiku s kožo.

Ne pojdite takoj na erogene cone

Začnite počasi vzburjati partnerja, in sicer tako, da najprej masirate druge dele telesa. Začnite masirati vrat, zgornji del hrbta, roke in sredino hrbta. Nato se počasi pomikajte na spodnji del hrbta in stegna. Če niste prepričani kako začeti masažo, je najbolje, da začnete z glavo in se potem spuščate vedno nižje. Ko začnete pri glavi pa ne uporabite olja, dokler ne dosežete vratu. Nihče namreč ne mara olja v laseh!

Partnerja boste še bolj vzburili, ko ga boste dlje časa dražili okoli njegovih najbolj občutljivih točk, brez, da bi se jih dotaknili. 

Tehnike erotične masaže

Obstaja približno toliko različnih vrst erotične masaže, kot je okusov sladoleda, od katerih vsak ponuja svoje posebne tehnike in prednosti. Medtem ko lahko erotično masažo izvajajo moški ali ženske, je večina maserk žensk. Vaša masaža je lahko bolj na terapevtskem koncu spektra, kot je tajska masaža s srečnim koncem, ali veliko bolj na intimnem koncu spektra, kot je tantrična masaža.

»Happy end« masaža

Ta pravljični izraz je bil prvič populariziran v azijskih masažnih salonih in kasneje tudi Hollywoodskih filmih, vendar je masažo »s srečnim koncem« mogoče povezati s katero koli vrsto masažer.

Preidimo k bistvu – masaža s  srečnim koncem je tista, ki se konča z ročnim delom. Pri ženskah gre za stimulacijo klitorisa ali notranje zadovoljevanje s prsti, pri moških pa za masažo penisa. Čeprav je maserka med izvajanjem masaže včasih gola, ni vedno tako. Stranka ali prejemnik sta lahko gola ali pokrita z brisačo.

»Body to body« masaža

Body to body je vrsta masaže kjer maserka masira stranko z uporabo celotnega telesa – torej tehnikam drsenja telesa. Medtem ko je stranka vedno gola, lahko nekatere maserke pustijo hlačke na sebi, vendar je veliko bolje, če jih nimajo. Zaradi stika po celem telesu je ta masaža veliko bolj erotično nabita kot vaša običajna mehanska masaža s srečnim koncem, zaradi stika s celotnim telesom pa je še posebej vzburljiva.

Vrhunec običajno še vedno dosežemo z uporabo rok, vendar to ni vedno nujno. Pri nekaterih posameznikih je namreč že dovolj preprosto trenje telesa, ki drsi in se drgne ob vaše.

Nuru masaža

Beseda Nuru v japonščini pomeni spolzko, zato je masaža Nuru poimenovana po načinu, kako maserka s tehniko telesa do telesa (body to body) čutno zdrsne po telesu svoje stranke. Uporabljeni masažni gel Nuru je tradicionalno izdelan iz japonskih alg Nuri, znanih po svoji izjemno mazljivi in spolzki teksturi. Maserka s svojim golim telesom raztopi čutni dotik in vas spravi v stanje neokrnjene evforije in konča s čudovito eksplozijo energije v obliki orgazma. Originalni masažni gel je sicer težko dostopen, obstaja pa že veliko podobnih masažnih izdelkov, ki se ponašajo z enakimi mazalnimi sposobnostmi.

Pogosto vključuje zelo napredne tehnike drsenja telesa, ki jih z običajnimi masažnimi olji ni mogoče enostavno doseči, sam ritual pa se skoraj občuti kot v toplicah.

Milna masaža

Milna masaža je točno tisto, kar zveni, masaža z vodo, milom in veliko zabave! Maserka se bo stranki najprej pridružila pod prho ali kadjo in jo temeljito umila od glave do peta. Nato ga bo položila na vzmetnico, ki je namenjena temu namenu, in začelo se bo penenje. Peno proizvajajo na različne načine, na primer v majhni kadi s šamponom. Maserka nato lahko uporabi tudi svoje golo telo (body to body) kot masažno orodje in drsi naprej in nazaj na milu.

Tantrična masaža

Tantra je sanskrtska beseda za "tkane skupaj" in se nanaša na sveto intimnost, ki jo je mogoče doživeti s čutnim dotikom. Medtem ko je pristna tantrična praksa duhovno-erotična izkušnja, ki vključuje dihanje in pogled v oči, da bi spodbudili globljo povezavo, je sodobna različica običajno bolj erotična masaža telesa do telesa. Medtem ko želijo pristni tantrični izvajalci svoji stranki zagotoviti orgazem po celem telesu, ki ne vključuje ejakulacije, se v sodobnih sejah na splošno doseže orgazem.

Ko je prejemnik moški, lahko tantrično masažo imenujemo tudi lingam masaža, pri čemer je lingam sanskrtska beseda za penis. Tantrična masaža ponuja neverjetno paleto nepričakovanih koristi. Lahko sprosti duševno in spolno napetost, ozdravi travme, odpravi prezgodnjo ejakulacijo, pomaga pri premagovanju erektilne disfunkcije in dvigne splošno raven zaupanja.

Zaključek

Erotična masaža ni seks – bolj gre za senzualno izkušnjo in kopičenje spolne energije, ki se lahko konča z orgazmom. Čeprav se morda zdi dolgočasno, je lahko erotična masaža, ki se ne konča s seksom, desetkrat bolj spolno razburljiva kot sam seks. Ideja, da partnerja držite na robu bo vznemirljiva za oba!

Erotična masaža lahko prebudi povsem nove spolne občutke. Pravzaprav je lahko ta, ki ponovno prižge iskrice med vam in vašim partnerjem.

Priporočamo: