NASVETI ZA MOŠKE ZA POVEČANJE SAMOZAVESTI V INTERAKCIJI Z ŽENSKAMI

NASVETI ZA MOŠKE ZA POVEČANJE SAMOZAVESTI V INTERAKCIJI Z ŽENSKAMI
25. september 2021 Ogledov: 20
NASVETI ZA MOŠKE ZA POVEČANJE SAMOZAVESTI V INTERAKCIJI Z ŽENSKAMI

»Samo bodi samozavesten…« je najverjetneje najbolj klišejski in hkrati najbolj begajoč nasvet, ki ga moški lahko dobi v povezavi s pristopom k ženski. Seveda je preprosto nekomu reči, naj je samozavesten, toda razložiti, kaj samozavest sploh je, in pokazati, kako točno se naj ta oseba v tej smeri obnaša, pa je nekaj popolnoma drugega. Morebiti je zaradi te dvoumnosti in relativne interpretacije najboljši nasvet, ki ga lahko nekomu ponudimo, da si naj poskusi priboriti oziroma prislužiti samozavest in vse bo veliko lažje. Samozavest namreč ni nekaj, kar se zgodi iznenada ali ko zapremo oči in si je močno zaželimo. Zanjo se je potrebno truditi prav vsak dan, dokler ne postane del mentalitete. Morebiti bo nekaj naslednjih nasvetov pripomoglo k povečanju vaše samozavesti v interakciji z ženskami.

Osebna nega in skrb zase

Ženske vas bodo najprej zagledale z očmi, zato sta osebna nega in skrb zase odločujoči pri ustvarjanju prvega vtisa. Način, kako skrbite zase, je pravzaprav odsev vaše samozavesti. Vsakič, ko stopite v javnost z mastnimi lasmi, predolgimi nohti in z neurejeno brado, zelo jasno sporočate drugim, da se ravno ne trudite pretirano za vaš izgled. Ženske, kakor verjetno tudi vsi drugi, se bodo na žalost obrnili vstran od takšnih posameznikov.

Obleka naredi človeka

Na žalost ali na srečo je ta rek še kako resničen. Kdaj ste se nazadnje vprašali, kakšno sporočilo sporočajo vaša oblačila? Kakor osebna nega in skrb zase tako je tudi vaša garderoba odločujoča pri ustvarjanju prvega vtisa. Obleka lahko oddaja zelo močno ali popolnoma mlahavo in neprivlačno sporočilo. Obleka bo na hitro tudi povedala, kaj si sami mislite o sebi, in to je čisti izraz vaše samozavesti.

Trenirajte

Treniranje, takšno ali drugačno, je najučinkovitejši način za izgradnjo samozavesti, saj se boste zaradi njega zagotovo počutili bolje v lastni koži. Čeprav je fizičen izgled oziroma dojemanje le-tega irelevantno v smislu privlačnosti, bo ta poskrbel za ogromen dvig samozavesti, če se boste po napornem treningu pogledali v ogledalo in se zaradi videnega počutili ponosno. Redno treniranje ali vsaj rekreiranja bosta poskrbela tudi za večjo sproščenost in boljše psiho-fizično zdravje.

Vadite svoje komunikacijske sposobnosti

Obstaja le nekaj stvari, ki so bolj škodljive za moško samozavest, kot je občutek, da ne spadamo v družbo in smo za njo neustrezni. Ta izguba samozavesti lahko povzroči učinek podoben plazu, saj vsaka neuspela socialna interakcija z žensko vodi do še večjega padca samozavesti, kar posledično privede do vedno slabših interakcij z drugimi. V izogib temu je pomembno, da se zavedamo, da vsak preprosto ni kompatibilen z vsakim. Zato vas ne sme potreti vsaka neuspešna interakcija z žensko. Vi še kar naprej poskušajte in delajte na svojih komunikacijskih sposobnosti, saj boste slej kot prej našli osebo, s katero se pogovor kar ne bo mogel nehati.

Stopite iz svoje cone udobja

Uživanje v svoji coni udobja je zelo učinkovit način za bežanje pred novimi izzivi in tudi tveganji. Vsakič, ko zaradi sramu odkorakate vstran od preizkušnje, ki vam je neznana, si podzavestno daste vedeti, da vase ne verjamete dovolj, da bi se soočili z izzivom. In popolnoma enako je v interakcijah z ženskami. Če ženske ne boste ogovorili, se boste s tem resda izognili tudi morebitni zavrnitvi, vendar boste hkrati izgubili vsakršno možnost, da bi pogovor uspel. Zato si upajte in mogoče se vam bo tveganje obrestovalo.

Sprostite se in pristopite do nje

To je zadnji korak, za katerega se morate odločiti. Fizični pristop do znanke ali neznanke je rezultat vaše samozavesti in vseh predhodno navedenih nasvetov. Ko osvojite in prisvojite samozavestno razmišljanje o sebi in dejansko pristopite do ženske ter jo ogovorite, bo z vaših ramen padlo ogromno breme. Ne glede na izkupiček bo ta korak pomenil veliko tudi za vašo prihodnost. Ženske imajo zelo razvito intuicijo. Zaznajo lahko, ali nekdo naklada ali je pristen. Prav tako lahko zavohajo, če ima nekdo z njimi slabe namene. Zato bo vaše pozitivno prepričanje o sebi pozitivno vplivalo tudi na žensko dojemanje vas. Če boste do nje pristopili, kot bi si sami želeli, da nekdo pristopi do vas, je uspeh praktično zagotovljen. No, seveda, če sta si usojena. Zato še enkrat ponavljamo, da naj vas zavrnitev ne potre in zaustavi pri spoznavanju drugih žensk. Če ste enkrat že bili dovolj samozavestni, da ste pristopili do ženske, potem to prepričanje o sebi ohranite in tako nadaljujte.