JAPONSKE KROGLICE

JAPONSKE KROGLICE
06. oktober 2021 Ogledov: 45
JAPONSKE KROGLICE

Japonske kroglice so stare kar 3000 let. Tradicionalno japonsko ime za njih je »Rin-no-tama« ali »Ben-wa«, kar v dobesednem prevodu pomeni »zvoneči zvonovi«. Ker je bila takratna človeška življenjska doba še relativno kratka, so ženske rodile veliko prej, kot je to v navadi danes. Ob porodu so se največkrat zaradi slabše zdravstvene oskrbe zgodile številne fizične spremembe, ki so jih ženske z željo po povrnitvi spolne privlačnosti želele popraviti z uporabo ljubezenskih kroglic. Zanimivo je spoznanje, da so v tistem obdobju ljubezenske kroglice cenili tudi kot nakit. Po dolgih 3000 letih pa se njihova uporaba pravzaprav ne razlikuje od izvirne. Uporablja se jih za krepitev mišic medeničnega dna in užitek.

Kaj so japonske kroglice?

Japonske kroglice so majhne uteži namenjene vaginalni uporabi. So erotična igračka in medicinski pripomoček. Njihov namen je krepitev mišic medeničnega dne, ki varujejo pred inkontinenco in poskrbijo za močnejše orgazme. Slednji so intenzivnejši, če so omenjene mišice bolj »natrenirane«. Japonske kroglice so večnamenski pripomoček, ki bi se mu moralo posvetiti več pozornosti, saj so njegovi učinki zares neverjetni.

Večina japonskih kroglic ima 3 kroglice, ki so izdelane iz kovine ali plastike. Med seboj se razlikujejo po teži in velikosti. Kroglice so povezane z močno vrvjo ali plastiko. Na trgu lahko najdemo klasične japonske kroglice, ki so preprosto samo kroglice, in tiste nekoliko naprednejše, ki so električne. Vsaka erotična igračka ima svoje prednosti.

Najboljša stvar japonskih kroglic je, da nimajo prav nobenih stranskih učinkov. Kot dodatek k treningu mišic medeničnega dna jih lahko uporabljate brez skrbi. Ob pretiranem treniranju se lahko zgodi edino to, da boste v mišicah čutili bolečino, ki je podobna kot pri kakšni drugi vrsti treninga.

Na kaj je potrebno biti pozoren med nakupovanjem?

Japonske kroglice so na voljo v različnih oblikah in težah. Kroglice lahko kupite vsako posebej ali skupaj v navezi/kompletu dveh ali treh. Če ste v svetu japonskih kroglic novi, potem imejte ob prvem nakupu v mislih, da vaše mišice medeničnega dna niso navajene na to vrsto treninga, zato izbirajte med lažjimi in manjšim številom le-teh v navezi. To ne pomeni, da so vaše mišice oslabljene, ampak samo to, da še niso navajene na trening. Sčasoma, ko vam začetna teža ne bo zadščala več, se lahko premaknete na naslednji nivo, kar pomeni, da izberete večjo težo. Ali boste izbrali večjo težo posamezne kroglice ali se odločili za večje število kroglic, je vaša odločitev.

Če boste japonske kroglice uporabljali ob vsakodnevnih opravilih, potem velja v premislek vzeti še dolžino vrvice. V tem primeru se raje odločite za nekoliko krajšo vrvico, ki vas ne bo toliko motila. Govora je o dolžini vrvice, ki se vstavi v vagino, in o tisti, ki služi kot varovalo in se je ne vstavi v telo.

Japonske kroglice pred uporabo skrbno preglejte. Poškodovana erotična igračka lahko pomeni poškodbo vagine, zato v tem primeru zahtevajte vračilo denarja ali tehnično brezhiben izdelek. Pozorni bodite tudi na morebitne ostre robove, ki bi prav tako lahko poškodovali vašo vagino. Še najbolje je, če kupite japonske kroglice, ki so povezane s silikonsko vrvico, saj ta omogoča higiensko čiščenje.

Vprašajte se, iz katerega materiala želite, da so kroglice izdelane. Silikon in kovina sta zaradi svojih značilnosti najboljša. Če se odločite za plastičen izdelek, potem trikrat premislite, predno se odločite za nakup cenenih japonskih kroglic, ki prihajajo iz Kitajske ali iz nepreverjene proizvodnje.

Ohlapna in tesna vagina

Zelo velik mit je, da se po večjem številu spolnih odnosov ali uporabi večjih igračk vagina »raztegne« in postane ohlapna. Takoj po spolnih odnosih se namreč širina vagine vrne v prvotno stanje in lahko s sigurnostjo ta mit ovržemo! 

Če vas uporaba japonskih kroglic še vedno zanima ali če želite okrepiti mišice medeničnega dna po porodu, potem jih vsekakor preizkusite. Okrepljene mišice medeničnega dna ne bodo le vaginalnega kanala skrčile, da bi ta vašemu partnerju prožil večji užitek, temveč bodo poskrbele tudi, da boste vi dosegli intenzivnejši orgazem. Uporaba japonskih kroglic bo le poskušala vse morebitne spremembe vrniti v prvotno stanje, zaradi česar jih je vredno preizkusiti.

Japonske kroglice uporabite za užitek ali kot medicinski pripomoček. Verjamemo, da vas ne bodo razočarale.

Priporočamo: