Kako masturbirati: Vodič za začetnike

Kako masturbirati: Vodič za začetnike
03. september 2020 Ogledov: 797
Kako masturbirati: Vodič za začetnike

Masturbacija je nekaj naravnega. Mogoče je nekaterim ljudem nerodno priznati ali pa morda še vedno verjamejo v bizarne mite o samozadovoljevanju. Še nedolgo nazaj so ljudje verjeli, da masturbacija povzroča akne, norost,.. A to so le eni izmed bizarnih mitov. No pa takoj preženimo skrbi glede takšnih trditev.

Samozadovoljevanje ima neskončne prednosti, tako za fizično kot tudi duševno zdravje.

Vendar ne masturbirajo vsi. V resnici je številka precej nižja, kot si mislite. Študija univerze v Chicagu je pokazala, da je samo 61% moških in 38% žensk samozadovoljevalo v zadnjem letu.

Medtem, ko je samozadovoljevanje nekaterim že del vsakdanjika, pa spet drugi mogoče do sedaj še niso bili pripravljeni na takšen korak. Zato smo za vas ustvarili vodič v samozadovoljevanje.

   

Zakaj je masturbacija koristna?

Dokazano je, da masturbacija ali jemanje časa zase podpira dobro duševno zdravje. To je posledica izločanja srečnih kemikalij, kot so endorfini, dopamin in oksitocin, ki jih možgani sprostijo ob orgazmu. Poleg te kombinacije pa z doživljanjem orgazmov lahko tudi lažje spite, saj so kemikalije povezane z občutkom sproščenosti in sreče.

Masturbacija ne koristi le duševnemu počutju, ampak tudi fizičnemu počutju. Pravzaprav je samozadovoljevanje povezano z obvladovanjem bolečine. Pri ženskah recimo lahko masturbacija oziroma orgazmi pomagajo lajšati bolečine v času menstruacije

A samozadovoljevanje ni koristno le za vagino, raziskave so pokazale, da redno masturbiranje pri moških lahko vodi do boljšega zdravja prostate.

    

Masturbacija lahko izboljša partnerski odnos

Ker imamo vsi različne spolne okuse in pričakovanja, to, da bo vaš partner nagonsko vedel kako želite, da se vas dotakne, lahko povzročilo razočaranje.

Redno samozadovoljevanje je fantastičen način, da se naučite, kaj vam je v postelji všeč. Vzemite si čas za raziskovanje svojega telesa, saj lahko le vi sami ugotovite kaj vam je najbolj všeč. Tako lahko med spolnimi odnosi usmerjate dotik partnerja in mu pomagate, da vas pripelje do orgazma. Ob takšni izkušnji pa se bosta oba počutila izpopoljeno.

Študije so celo razkrile, da so tisti, ki masturbirajo pogosto, 10% bolj samozavestni v postelji.

Če ste sposobni zadovoljiti svojega partnerja ali se ga dotakniti na pravi način, da ima orgazem, je to fantastična izkušnja s katero se lahko še bolj povežeta. Zato pomagajte partnerju in naredite nekaj domačih nalog.

   

Kako začeti z masturbacijo?

Naj bo to zelo jasno. Samozadovoljevanja se ni treba sramovati!

Vendar gre za precej zasebno izkušnjo – Če jo še niste pripravljeni deliti z drugim, jo obdržite zase.

Namestite se udobno. Medtem nekateri radi masturbirajo v postelji, pa drugi raje to počnejo pod tušem ali kopeljo - ključavnica na vratih zagotovo pride prav. Vendar v resnici ni pomembno, kje si, samo dokler se počutiš sproščeno in prijetno.

Ni hitenja, zato se ne počutite, kot da bi se morali odpraviti naravnost po svojih vročih točkah. Poskusite segrevati svoje zunanje erogene cone, tako da nežno potegnete prste po telesu. Nežno pričnite z božanjem vratu, notranjosti stegen in bradavičk – to so odlični načini kako spodbuditi vzburjenost.

Ko se počutite dovolj vznemirjeni, začnite božati spolovila. Tu res priporočamo lubrikant - ne samo da krepi občutke, ampak tudi precej olajša samozadovoljevanje.

Če imate penis, poskusite nežno božati po gredi. Ko ste dobri in trdi, vzemite penis v roko in ga premikajte gor in dol. Ne pozabite tudi na svoja moda. Za dodaten užitek jih lahko poskusite rahlo božati ali pa jih vedno skrbno vleči.

Za vaginalno masturbacijo pa najprej uporabite svoje prste za božanje zunanjega območja. Da bi spodbudili svoj klitoris, nežno sledite okoli njega v nežnih krogih. Ko ste se segreli, poskusite nekoliko bolj pritisniti ali roko premakniti nekoliko hitreje.

Drug odličen način za spodbuditev klitorisa je, da pokleknete in med noge postavite blazino. Tu se lahko drgnete ob blazino in potiskate gor in dol, da nadzirate ritem in hitrost.

Poskusite lahko tudi, da dodate notranjo stimulacijo na svoj solo seanso. Poskusite vstaviti prst ali dva v nožnico, hkrati pa drgnite klitoris.

   

Masturbacija z erotičnimi pripomočki

Medtem ko je igranje z roko popoln začetek za samozadovoljevanje, je včasih lahko dobrodošel tudi kakšen drugačen pomočnik. Tukaj pridejo na vrsto erotične igračke.

V Svet erotike ponujamo zares široko paleto seks igrač, za začetnike pa priporočamo izbiro manjših in bolj preprostih igračk.

Vibracijski jajčki ali mini (bullet) vibratorji, so zasnovani tako, da spodbudijo vaše zunanje vroče točke. Prav tako so neverjetno lahki in diskretni (in kot nalašč za preprečevanje pogleda.)

Ko se počutite udobno z mini vibracijami na zunanjem delu, pa lahko preizkusite tudi notranjo stimulacijo z manjšimi, klasičnimi vibratorji ali rabbit vibratorji v primeru, da želite sočasno draženje klitorisa in nožnice.

Masturbatorji so odličen pripomoček za moške. Prodajamo vse vrste moških igračk, toda za začetnike predlagamo izbiro bolj preprostih masturbatorjev ali vagin.

Ko ste popolnoma sproščeni z masturbatorji, pa v zabavo lahko vključite tudi analni čep. Na voljo so že zelo osnovni modeli, manjši analni čepi ali stimulatorji prostate. Te je enostavno uporabiti tudi pri začetkih.

Pomembno je uporabljati predmete, ki so posebej oblikovani kot spolne igrače. V nasprotnem primeru se lahko poškodujete - stvari se lahko zlomijo, postanejo prevelike ali pa se lahko v primeru, da se nekateri predmeti uporabijo analno, v vas celo izgubijo.

     

Najbolj priljubljeni položaji

   

   

Lezite na hrbet in se udobno namestite.

Široko odprite noge in nežno začnite božati in raziskovati sebe z eno roko.

Dodajte kanček lubrikanta na dva prsta, in nežno narišite kroge okoli klitorisa.

Za še večjo stimulacijo prislonite vibrator na klitoris, s pomočjo prstov pa masirajte notranjost.

   

   

Lezite nazaj, tako da sta podprta glava in vrat. Poskusite ležati na kupu blazin in se prepričajte, da ste udobno nameščeni.

Široko odprite noge in primite penis.

Dodajte kanček lubrikanta na dlan, in ga nežno podrsajte po penisu.

Potujte vzdolž erekcije, z vedno večjo hitrostjo. Vmes lahko masirate tudi svoja moda.

   

   

Skupna masturbacija za pare.

Ko se počutite popolnoma samozavestne pri masturbiranju, lahko preizkusite samozadovoljevanje s partnerjem.

Med igranjem položite eno nogo v partnerjevo naročje. Partner tako lahko prime vaše intimne predele, medtem, ko bi držite njegove.

Ta položaj vaju bo zbližal, saj se boste počutili, da počnete nekaj skupaj.

   

 

Naj izdelki za začetek masturbacije: