KEGLOVE VAJE Z VAGINALNIMI KROGLICAMI

KEGLOVE VAJE Z VAGINALNIMI KROGLICAMI
30. junij 2021 Ogledov: 130
KEGLOVE VAJE Z VAGINALNIMI KROGLICAMI

Keglove vaginalne kroglice se za krepitev mišic medeničnega dna uporabljajo že stoletja. Majhne, obtežene kroglice obstajajo v različnih težinah in velikostih, vse z namenom možnosti izbire najprimernejše za vas. Vaginalne kroglice ne pomagajo samo pri krepitvi mišic, temveč imajo sposobnost obogatitve spolnega užitka. Zaradi slednjega so pogosto poimenovane kar orgazmične kroglice, Venerine kroglice, ljubezenske kroglice in kroglice užitka.

Kako izbrati najprimernejše vaginalne kroglice za vas?

Če ste na področju Keglovih vaj začetnica, najprej uporabite lahke plastične ali silikonske kroglice. Pri tem bodite pozorni, da imajo kroglice vrvico, s katero so med seboj povezane. Komplet po navadi vsebuje 3 ali več kroglic. Toda vedno začnite le z dvema in število le-teh povečajte ali zmanjšajte, ko boste Keglove vaje in svoje telo bolje spoznali. Takrat lahko:

  • Večje kroglice zamenjate z manjšimi,
  • Lahke plastične ali silikonske materiale zamenjate za kovinske ali steklene,
  • Komplete kroglic nadomestite z nakupom posameznih.

Da bodo vaje učinkovale, vedno poskusite zamenjati en element. Na primer velikost. Kasneje lahko z napredovanjem dodajate tudi nove elemente.

Kako pripraviti kroglice za uporabo?

Če Keglove kroglice že imate, vendar ne veste natančno, kako jih pripraviti za uporabo, upoštevajte naslednje 3 korake:

  1. Roke temeljito umijte z antibakterijskim milom;
  2. Vaginalne kroglice umijte s toplo vodo in antibakterijskim milom ter jih nato do suhega obrišite s čisto brisačo;
  3. Na suhe kroglice nanesite relativno veliko količino lubrikanta na vodni osnovi, da jih boste lažje vstavile v vagino.

Kako kroglice vstaviti v vagino?

Priporočamo vam, da okrog vhoda v vaginalno odprtino še dodatno nanesete lubrikant, ki ste ga predhodno že na kroglice. S tem boste zmanjšale nelagodje ob vstavljanju kroglic v vagino. Ko ste to storile, sledite naslednjim korakom:

  1. Lezite v udoben položaj. Najprimernejši je tisti, v katerem ležite na hrbtu z razprostrtimi nogami;
  2. Počasi in previdno v vagino vstavite prvo kroglico;
  3. Keglove kroglice so običajno med seboj povezane z vrvico, tako da le-to prav tako vstavite v vagino;
  4. Ko je vrvica v vagini, nadaljujte z nežnim vstavljanjem naslednje kroglice;
  5. Kroglice potisnite v vagino tako globoko, dokler vam je ugodno. Če ima vaš komplet kroglic na zadnji izmed njih odstranjevalno vrvico, bodite previdni, da je ne boste pomotoma vstavili v vagino;
  6. Stisnite oz. napnite mišice medeničnega dna in zadržite kroglice v vagini. Z njimi poskusite preživeti svoj dan.

Kroglice bi morale biti varne in stabilno nameščene v vašem vaginalnem kanalu. Če se boste počutile, kot da bi vam žogice želele pasti ven ali je ena izmed njih že na samem robu vaginalnega kanala, jih preprosto nežno potisnite globje v vagino.

Kaj početi, ko so kroglice enkrat vstavljene?

Kaj početi s kroglicami, je odvisno od tega, kaj želite z njihovo uporabo doseči. V nadaljevanju vam bomo predstavili 2 načina za njihovo uporabo. S prvim načinom si boste okrepile mišice medeničnega dna, medtem ko vam bo drugi način vaginalne kroglice predstavil kot erotični pripomoček za doseganje spolnih užitkov. Keglove kroglice so zares vsestranski pripomoček, ki bo ugodno vplival na vaše zdravje in vam hkrati omogočal vrsto spolnih užitkov.

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna

Ko ste enkrat že osvojile običajne Keglove ali druge vaje za krepitev mišic medeničnega dna, je naslednji korak uporaba obteženih Keglovih vaginalnih kroglic. Te bodo k vašemu dosedanjemu treningu dodale dodaten izziv. Vsakodnevna vaja izgleda tako:

  1. Lezite na hrbet in v vagino vstavite kroglice. Poskrbite, da je uporabljenega dovolj lubrikanta;
  2. Stisnite oz. napnite mišice medeničnega dna in na tak način stisnite tudi kroglice v vagini;
  3. Stisk naj traja 5 sekund. Zatem mišice sprostite za prav tako 5 sekund;
  4. Korak št. 3 zaporedoma ponovite 5-krat. S tem boste zaključili prvi sklop vaj;
  5. Predhodno omenjen sklop vaj lahko v enem dnevu ponovite 3-krat.

Za spolne užitke

Vaginalne kroglice navadno niso uporabljene na enak način kot tradicionalne erotične igrače. Toda njihovo vstavljanje oz. premikanje v in iz vagine vsekakor predstavlja način, ki bo masturbiranje dvignil na višjo čutno raven. Same poskusite ugotoviti, kateri način vam najbolj ugaja in povečuje intenziteto užitka. Premikanje not in ven ali puščanje le-teh neprestano v vagini. Za vas imamo tudi nekaj idej:

  • Medtem ko ležite na postelji, v vagino vstavite kroglice in pričnite stiskati mišice medeničnega dna. Ko ob tem početju postanete dovolj vzburjeni in »mokri«, pričnite raziskovati svoje telo.
  • V vagino vstavite kroglice in posezite po svojem najljubšem vibratorju. V trenutku, ko stisnete mišice, z vibratorjem stimulirajte klitoris in vaginalno odprtino. Lahko izvajate vajo za krepitev mišic medeničnega dna, ki smo jo omenili predhodno. To draženje z neprestanimi premori vas bo vzburilo kot le redkokaj.