Lubrikanti: Uporaba, kako izbrati in cena

Lubrikanti: Uporaba, kako izbrati in cena
02. december 2 Ogledov: 1028
Lubrikanti: Uporaba, kako izbrati in cena

Med poplavo raznovrstnih lubrikantov se lahko kaj hitro izgubite in sprašujete le kateri bi bil tisti pravi, ki bo zadovoljil vaše potrebe. Lubrikanti so namenjeni nudenju dodatne navlaženosti med spolnimi odnosi, in s tem bolj prijetnem doživetju za oba partnerja. Z njihovo pomočjo se lahko izognete neprijetnim občutkom srbečice, ter odrgnin, ki v veliko primerih nastanejo zaradi prevelike suhosti nožnice. A največje vprašanje je, katerega izbrati?

 

Lubrikanti na vodni osnovi

Z gotovostjo lahko trdimo, da se večina uporabnikov odloči prav za lubrikante na vodni osnovi. A zakaj? Zato, ker jih lahko uporabljate prav za vsako aktivnost. Samostojno, ali v paru, vaginalno ali analno, lubrikant na vodni osnovi vam bo vedno nudil navlaženost, ki jo potrebujete. Drugi lubrikanti lahko poškodujejo izdelek, lubrikant na vodni osnovi pa lahko brezskrbno souporabljate s katerimkoli erotičnim pripomočkom.

– Klasični

Klasični lubrikant na vodni osnovi je izdelek, ki ga bi moral imeti v omarici vsak uporabnik. Povsem varen za uporabo, ki ne pušča lepljivih madežev in nudi navlaženost, je pomočnik do gladkih in prijetnih spolnih odnosov. Cene se gibljejo vse od 5€ naprej.

– Za ženske

Ženske so zaradi svoje anatomije bolj podvržene raznoraznim vnetjem ter srbečici, ki jih povzročajo bakterije med spolnimi odnosi. Prav zato pa morajo bolj občutljive uporabnice paziti pri izbiri lubrikanta. Naslednji lubrikanti so posebno formulirani tako, da uravnavajo PH nožnice, odpravijo suhost, ter odpravljajo srbečico ter pekoče občutke med spolnim odnosom. To so lubrikanti izdelani posebej za ženske!

* Lubrikant Yes je prejel nagrado za najbolj naraven intimni izdelek za ženske, ki ga priporočajo tudi ginekologi.

– Z posebnimi dodatki

Jedilni lubrikant z okusom maline, masažni lubrikant z ščemečim efektom, lubrikant z preprečevanjem prezgodnjega izliva? Vse to so lubrikanti, ki temeljijo na vodni osnovi, vendar imajo dodane posebne dodatke z katerimi si boste še bolj popestrili posteljne aktivnosti.

Lubrikante na vodni osnovi si lahko pogledate na tej povezavi: lubrikanti na vodni osnovi

 

Analni lubrikanti

Seveda lahko za analne odnose uporabljate tudi klasični lubrikant na vodni osnovi, a še boljša izbira pa so analni lubrikanti, ki so izdelani posebej za tovrstne odnose. Od vodnih se razlikujejo po tem, da dodatno pripomorejo h bolj prijetnimi ter udobnimi analnimi aktivnostmi z posebno formulo, ki poveča elastičnost kože, ter sproščenost na začetku. Že z majhnim nanosom pa boste pridobili dolgotrajno navlaženost, ki je še posebej ključna pri bolj prijetnih analnih odnosih.

Analni lubrikant lahko izberete tukaj: analni lubrikanti

 

Silikonski lubrikanti

Silikonski lubrikanti se prav tako uporabljajo za analne odnose, saj omogočajo ekstremno dolgotrajno navlaženost. Njihova posebnost je, da se jih lahko uporablja tudi pod vodo, in so še posebej primerni prav za vse ekstremne zahteve.

Silikonske lubrikante najdete tu: silikonski lubrikanti

 

.. Za konec Sedaj vam bo izbira lubrikanta zagotovo veliko bolj lažja, sam boste točno vedeli kateri lubrikant ustreza vašim zahtevam, in ob katerem lubrikantu boste lahko popolnoma brezskrbno uživali v najlepših trenutkih v dvoje, na samem, ali v družbi vašega najljubšega erotičnega pripomočka.