Materiali igračk za odrasle

Materiali igračk za odrasle
07. februar 2020 Ogledov: 551
Materiali igračk za odrasle

Proizvajalci pri izdelavi spolnih pripomočkov uporabljajo veliko število različnih materialov, ki se med seboj razlikujejo v mnogih specifikah. Od njih so tako odvisne lastnosti končnih produktov, in sicer barva, oblika, tekstura, ravnanje z njimi,… Zato je za kupca posebej pomembno, da pri nakupu igračke materialom posveti posebno pozornost in posledično izbere izdelek, ki bo čimbolj prilagojen njegovim željam in potrebam. Oglejmo si torej nekaj izmed najbolj pogosto uporabljenih materialov in njihove lastnosti.

Cyberskin je termoplastičen (plastični materiali, ki jih lahko oblikujemo v želene oblike, ko je dosežena določena temperatura) elastomer, ki ne vsebuje ftalatov, PVC-ja, težkih kovin ali latexa. Poleg zdravju prijaznih karakteristik dotični material odlikuje še izjemna podobnost občutkom, ki jih nudi človeška koža – material je topel in mehak ob dotiku, a ima čvrsto podstrukturo. Njemu podobni materiali na tržišču se prodajajo pod različnimi imeni, in sicer Ultraskin, Eroskin, Softskin, Softtouch, UR3,… Vsem je skupna že omenjena mehkoba in pa raztegljivost ter žametna tekstura, ki je posledica uporabe smukca ali koruznega zdroba ob njihovi izdelavi z namenom preprečitve lepitve materiala na kalupe. Igračke narejene iz Cyberskin materiala so bolj vzdržljive kot njihovi ekvivalenti iz latexa, kar pa se pozna tudi na ceni, ki je običajno nekoliko višja.

RAVNANJE: S tem materialom pridejo v upoštev za uporabo lubrikanti na vodni osnovi, silikonskih pa ne uporabljajte, saj lahko poškodujejo teksturo izdelka. Prav tako je material porozen, zato je potrebno igračke po vsaki uporabi dodobra očistiti s toplo vodo in antibakterijskim čistilom (ne na alkoholni osnovi), v primeru deljene uporabe pa uporabljati kondome.

V NAŠI PONUDBI:

Dildo cyberskin

Silikon je material, ki je zavoljo svojih lastnosti daleč najbolj uporaben za izdelavo spolnih igračk, saj je mehak in odlično imitira občutke, ki jih nudi človeška koža. Silikon je tudi hipoalergen, neporozen ter ima sposobnost hitre izenačitve svoje temperature s tisto pri kateri se nahaja uporabnikovo telo. Ravno njegova neporozna narava omogoča učinkovito in preprosto čiščenje, za katero zadostujeta zgolj topla voda ter milo. Če ste bolj previdne sorte vam njegova kemijska struktura omogoča tudi sterilizacijo, katero doma najlaže dosežete s prekuhavanjem. Obstajajo različne vrste silikona, osnovna delitev pa ga razmeji v dve skupini, in sicer običajnega in medicinskega (bolj previdna in čistejša izdelava). Seveda se pri izdelavi pripomočkov za odrasle v veliki večini primerov uporablja medicinski silikon.

RAVNANJE: Tudi s pripomočki izdelanimi iz silikona uporabljajte le lubrikante na vodni osnovi (najlažje si to zapomnite, če veste, da se kemijsko istovrstne oz podobne snovi lahko med seboj raztapljajo ali razjedajo). Čiščenje je kot že rečeno izjemno preprosto, zahteva zgolj milo in nekaj tople vode. Skrbno ravnanje z igračkami izdelanimi iz silikona prinaša leta prijetne uporabe.

V NAŠI PONUDBI:

VAGINALNE KROGLICE Terah

VIBRATORT RABBIT Body Touch

Jelly je material pridobljen z mešanico PVC-ja in gume, kar rezultira v izredni mehkobi in prožnosti, katera spominja na teksturo dejanske želatine. Večkrat so igračke izdelane iz Jelly materiala rahlo prosojnega videza z dodanimi barvami, ki ustvarijo nagajiv pridih. Po občutku so dokaj realistične in cenovne zelo ugodne. Tiste bolj občutljive zna od njih odvrniti dejstvo, da so pri izdelave večine teh igračk uporabljeni ftalati, katerih delovanje na človeško telo še ni povsem preučeno. Njihova naloga je, da omehčajo končni produkt, ga naredijo bolj prožnega in mu podarijo daljše obdobje možne uporabe. Če torej igračka vsebuje ftalate, je priporočljiva kombinirana uporaba s kondom.

RAVNANJE: Za čiščenje zadostuje uporaba tople vode ter antibakterijskega mila. Pazljivi morate biti pri hrambi igračk iz jellyja – hranite jih na suhem in hladnem prostoru ter ne v direktnem kontaktu z drugimi igračkami izdelanimi iz enakega materiala, saj lahko pride do poškodb materiala. Pri uporabi souporabljajte zgolj lubrikante na vodni osnovi.

V NAŠI PONUDBI: 

VIBRACIJSKI JAJČEK Jelly Egg

TPR je termoplastična guma. Ta material je izjemno ugoden za uporabo, saj je hipoalergen, netoksičen in ne vsebuje ftalatov. Po poroznosti se nahaja nekje med silikonom in Cyberskinom. Je med mehkejšimi materiali.

RAVNANJE: Igračke iz TPRa čistimo z milom in toplo vodo ali pa z namenskimi antibakterijskimi čistili za igračke.

V NAŠI PONUDBI:

VIBRACIJSKI PENIS Nature Skin Big

Steklo material, ki je prava izbira za vse, ki od svoje igračke zahtevajo skorajšnjo popolnost. Prva v vrsti dobrot vznikla zavoljo uporabe steklenih materialov je nedvomno trajnost igračk. Uporabljate jih lahko leta in leta, njihov izgled občutek in struktura pa bodo ostali enaki kot ob dnevu nakupa. Prav tako igračke iz stekla odlikuje praktično popolna neporoznost, kar pomeni, da je njihovo čiščenje tako preprosto, kot je to sploh mogoče. Steklene pripomočke lahko tudi zelo hitro ogrejete ali ohladite in si tako na zanimiv način popestrite stimulacijo z njimi. Glede na to, da ti pripomočki večkrat padejo v višji cenovni rang, so njih oblikovalci praviloma bolj pozorni na obliko in izgled, kar rezultira v izjemno prelestnih izdelkih, ki bi si na čase že zaslužili, da jih okličemo za pravcate male umetnine.

RAVNANJE: Čiščenje je preprosto, uporabite lahko zgolj vodo in običajno milo. Ako pa ste bolj previdne sorte, pa jih brez problema sterilizirate s prekuhavanjem. Z njimi lahko uporabljate praktično vse vrste lubrikantov, od silikonskih in vodnih pa do tistih na oljni osnovi.

V NAŠI PONUDBI:

STEKLENI DILDO Heart Of Glass

Kovinski materiali ponavadi zajemajo uporabo kromovih zlitin z nerjavečim jeklom. Lastnosti kovinskih pripomočkov so zelo podobne steklenim. Tako jih odlikujejo neverjetno dolga zmožnost uporabe, trdnost, zmožnost hitrega ohlajanja oz. segrevanja in popolna neporoznost. Prav tako se lahko tudi ta skupina igračk pohvali z nadvse privlačnim izgledom.

RAVNANJE: Glede na to, da so lastnosti kovinskih pripomočkov praktično identične steklenim vrstnikom sta tudi njih čiščenje in lubrifikacija praktično enaka. Očistite jih s kombinacijo tople vode in mila, uporabljate pa z vsemi vrstami lubrikantov. S primerno mero skrbnosti so ti pripomočki malodane večni.

V NAŠI PONUDBI: 

ANALNI ČEP Precious Metals