MOŠKI DILATOR: Za kaj in kako se uporablja

MOŠKI DILATOR: Za kaj in kako se uporablja
02. junij 2021 Ogledov: 1050
MOŠKI DILATOR: Za kaj in kako se uporablja

Dilator je moški erotični pripomoček, ki ga vstavite v sečnico. Poleg zdravstvenih razlogov pa je to tudi ena priljubljenih spolnih praks v BDSM skupnosti, saj povečuje moški orgazem ter občutljivost penisa. Na voljo so dilatorji različnih oblik in materialov, najbolj priljubljeni pa so dilatorji iz nerjavečega jekla. Preden začneš z uporabo le-teh, pa priporočamo, da si prebereš nasvete s katerimi bo tvoja izkušnja popolna in varna.

Kaj je dilator, za kaj se ga uporablja in kakšne vrste obstajajo?

Dilator je moški pripomoček, ki se ga uporablja za »sondiranje sečnice«. Ponavadi gre za dolgo palico, običajno izdelano iz nerjavečega jekla, ki je zasnovana za vstavitev v sečnico. Sondiranje sečnice je postopek širjenja sečnice z vstavitvijo čepa ali dilatorja. Ljudje to počnejo, ker tako kot je glava penisa super občutljiva na dotik, je tudi sečnica polna zelo odzivnih živčnih končičev, ki se ob dražljaju počutijo neverjetno. Nekatere igrače za izvajanje teh praks so zasnovane posebej za raztegnjene občutke, druge pa so dovolj dolge, da dosežejo sicer nedotakljive erogene cone, kot je prostata.

Dilator se razlikuje od čepa za penis, saj prodre veliko globlje v telo. Čep za penis je praviloma raven, medtem, ko je dilator pogosto ukrivljen, da lažje prodira globlje v sečnico.

Kot smo omenili je dilator ponavadi izdelan iz medicinskega nerjavečega jekla ali silikona, ki sta oba povsem varna za uporabo in ju lahko temeljito očistite. Izogibati pa se potrebno vsem drugim materialom, saj so nevarni za uporabo v telesu.

Čeprav je večina dilatorjev v obliki dolgih kovinskih palic, pa vseeno obstajajo razlike med njimi. Te razlike so vidne v krivuljah in ovinkih ali celo manjših oblikah vzdolž palice. Najbolj priljubljena je sicer oblika »Hegar«, ki je po celotni površini gladka in ima rahel S ovinek. Ta palica je zasnovana tako, da ustreza moški anatomiji in dilator zlahka zdrsne v sečnico. Ta vrsta je tudi najbolj primerna za začetnike.

Druge vrste dilatorjev:

  • Rosebud: Popolnoma raven dilator z velikim ročajem in kroglico, ki nudi dodatno stimulacijo med uporabo.
  • Dittle: Popolnoma ravna palica katere posebnost je, da ima raven konec, ki je lahko dober ročaj ali nastavek za elektrostimulatorje.
  • Van burena: Imajo edinstveno obliko črke J, ki so posebej zasnovani, da se prilegajo moški sečnici in lahko ciljno stimulirajo bodisi mehur ali prostato.
  • Pratt: To so dilatorji rezervirani za izkušene uporabnike, saj zahtevajo veliko prakse in imajo dvojne zaključke.
  • Hank: To je tip dilatorja, ki se pogosto uporablja v medicinskih postopkih. Imajo rahlo krivuljo, podobno kot drugi, le, da imajo značilno rebrasto območje, ki vam omogoča, da dilatorja ne vstavite pregloboko in je zato primeren tudi za začetnike.
  • Guyon: To je najbolj ekstremna različica dilatorja. Njegova krivulja spominja na trnek. Namenjeni so ciljni stimulaciji in naj bi jih uporabljali samo najbolj izkušeni uporabniki.

Ali se uporaba dilatorja občuti dobro?

Občutki, povezani s stimulacijo sečnice, so zelo osebni. Nekateri bodo dilator popolnoma sovražili, spet drugi pa bodo oboževali občutek, ko nekaj drsi v njihovo telo. Spet drugi pa ne bodo tako uživali v fizičnih občutkih kot psihološkem vidiku, da počnejo nekaj »porednega« oziroma nekaj »narobe«.

Na splošno pa ljudje, ki uporabljajo dilator uživajo v občutkih, ki jih povzroča ali pa enostavno želijo močnejše orgazme in boljše spolne občutke.

Uporaba dilatorja pa je zelo pogosta BDSM spolna praksa, ker je lahko prejemniku boleča, kar je še posebej prijetno za sadističnega partnerja oziroma mazohističnega prejemnika.

Če ni posebnih zdravstvenih razlogov, pa lahko kdorkoli uporablja in uživa v sondiranju sečnice.

Kako se uporablja dilator?

Pred uporabo dilatorja se najprej prepričajte, da je z izdelkom vse v redu. Torej poiskati morate dvignjene, ostre ali neravne dele, ki bi lahko nakazovali na poškodbo na izdelku. Celotna površina mora biti namreč gladka. Če ni, izdelka ne uporabljajte!

Običajno se svetuje, da pred uporabo v celoti izpraznite mehur.

Če želite vstaviti dilator v sečnico najprej začnite tako, da ga poravnate v enako linijo s sečnico in nežno vstavite na vhod. Penis dvignete navzgor tako, da bo dilator lahko zdrsnil navzdol. Ko se vse poravna ga nežno potisnite v sečnico. Večino dela bi sicer morala opravljati že gravitacija, zato dilatorja naj ne bi bilo potrebno potiskati ali siliti v telo.

Pri uporabi dilatorja vsekakor svetujemo tudi uporabo lubrikanta. Lahko se uporablja samo sterilno mazivo na vodni osnovi, ki ne sme imeti dodanih posebnih sredstev za mrtvičenje, gretje,..

Sline se ne sme uporabljati za mazanje dilatorja. Slina namreč vsebuje bakterije, ki lahko zelo enostavno povzročijo okužbe v sečnici.

Kako globoko ga boste ustavili pa je vse v rokav vas – toliko kolikor vam ustreza. Če začnete biti zaskrbljeni in napeti, prenehajte in mogoče naslednjič poskusite globlje. To je povsem odvisno od vas. Nekateri moški, ki redno uporabljajo dilator, ga nikoli ne vstavijo celega, spet drugi pa uživajo v zelo globoki stimulaciji.

Kaj storiti v primeru, da ne morete vstaviti dilatorja?

Če čutite, da dilator ne more iti naprej, ga nikoli ne silite in pritiskajte. Namesto tega ga poskusite nežno zasukati. To običajno odstrani morebitne blokade in omogoči nadaljnje vstavljanje v sečnico. Če to ne deluje, odstranite izdelek in ga poskusite znova popolnoma vstaviti, ker morda niste povsem pravilno postavili kota.

Kaj lahko počnete in kaj ne, ko imate vstavljen dilator?

✅ Masturbirate: Masturbacija, medtem ko nosite zvok dilator, lahko povzroči nekaj najmočnejših orgazmov, ki jih boste kadarkoli doživeli. Med nošenjem pa boste verjetno morali biti nežnejši do sebe, saj je že najmanjši dotik lahko veliko intenzivnejši.

✅ BDSM spolne prakse: Dilator lahko vključite v različne spolne prakse, med drugimi tudi BDSM igre kjer ga lahko uporabljate kot pripomoček za povzročanje bolečine.

❌Oralni seks: Med nošenjem ne priporočamo oralnega seksa, saj lahko dilator zelo hitro zdrsne iz mesta in poškoduje sečnico.

❌ Seks: Prav tako kot oralni seks, ni priporočljiv tudi seks. Čeprav to nekateri kljub opozorilo počnejo, pa so takšna dejanja tvegana in lahko povzročijo škodo telesu.