Nekaj o lubrikantih

Nekaj o lubrikantih
02. december 2 Ogledov: 1207
Nekaj o lubrikantih

Za lažjo odločitev primernega lubrikanta vam posredujemo nekaj pomembnih informacij:

1. Kakšne vrste lubrikantov poznamo?

Poznamo veliko različnih vrst lubrikantov, vendar jih delimo na dve glavni skupini, in sicer na lubrikante izdelane na vodni in silikonski osnovi. Poznamo pa tudi lubrikante, ki imajo različne okuse, vonje in dodane izvlečke rastlin, katere imajo različne učinke na nanešeno področje, kot so “cooling” ali hladilni učinek in “warming” ali grelni učinek. Vedno bolj pa postajajo aktualni tudi lubrikanti, ki zavirajo ejakulacijo in lubrikanti, ki poskbrijo za boljši pretok kri v intimnih predelih in na ta način poskrbijo za intenzivnejše občutke med spolnim odnosom.

2. Kakšna je razlika med temi lubrikanti?

Razlika med lubrikanti na vodni in slikonski osnovi je ta, da so lubrikanti na vodni osnovi varnejši za uporabo in se jih lahko uporablja tudi skupaj z erotičnimi pripomočki, saj lubrikanti na oljni ali silikonski osnovi lahko poškodujejo produkte izdelane iz silikona. Lubrikante na vodni osnovi tudi najpogosteje priporočajo zdravniki in ostalo zdravstveno osebje. Veljajo za varnejše lubrikante kot so tisti, ki so izdelani na osnovi različnih olj, lahko se uporabljajo za vlaženje kondomov, enostavnejši pa je tudi nanos, izpiranja s telesa in oblačil. Je pa res, da so lubrikanti na oljni osnovi prijetnejši za uporabo, saj nam ob nanosu nudijo bolj svilnat občutek in imajo daljšo obstojnost.

3. Kako je z rekcijami?

Ali so kakšni lubrikanti, ki jih ženska nožnica težje prenaša? Kateri so tisti za najbolj občutljive? Predvsem lubrikanti za analno uporabo, saj imajo dodan vazelin, ki draži sluznico vagine. Je pa tudi odvisno od osebe, ker nekateri imajo občutlivejšo kožo kot drugi. Za najbolj občutljive pa so prav gotovo lubrikanti brez vonja in okusa kot so lubrikanti KY, ki se jih uporablja tudi v medicini. Če pa imate veliko alergij in ne zaupate proizvajalcu lubrikanta pa ga lahko izdelate tudi sami doma.

4. Katere lubrikante pa imajo vaši kupci najraje? Katere vrste?

Ker v našem podjetju prodajamo tudi erotične pripomočke, se proda daleč največ lubrikantov na vodni osnovi, saj se jih brez problema lahko uporablja tudi s produkti izdelanimi iz silikona.Občuten porast prodaje je tudi na lubrikantih, ki imajo stimulacijski učinek, predvsem stranke najraje posegajo po priznani blagovni znamki Durex.

5. Zakaj vse so priporočljivi lubrikanti?

Lahko se uporabljajo za vlaženje kondomov, vstavljanje tampona, masažo, souporaba z erotičnimi pripomočki (priporočljivo), souporaba pri spolnem odnosu, reševanje težave s presuho nožnico, popestritev spolnega odnosa (stimulator ali zaviralec ejakulacije).

6. So eni, ki so bolj priporočljivi za analne odnose? Kateri?

Priporočljivi lubrikanti za analne odnose so tisti z dodanim vazelinom, saj so odlični in najprimernejši za analne odnose, ker so gostejši od ostalih lubrikantov in zato lažje prodirajo v anus. Ti lubrikanti niso primerni za uporabo, kjer je prisoten lateks (kondomi, ostali pripomoči), ker ga bo tovrstno sredstvo poškodovalo. Tovrstni lubrikanti prav tako ni priporočljivo uporabljati pri vaginalnem odnosu, ker draži sluznico vagine.

7. Kako je z uživanjem lubrikanta, so strupeni?

Lubrikanti niso strupeni, vendar prekomerno uživanje le teh ni priporočljivo še posebej ne tistih z dodanim vazelinom ali olji.

8. Kolikšna je priporočljiva količina za uporabo?

Potrebujem kakšen konkreten nasvet. Npr. za spolni odnos ob suhi nožnici za oreh lubrikanta na vodni osnovi … Lubrikantte se uporablja po potrebi in po občutku, saj so nekateri lubrikanti obstojnejši kot drugi. Odvisno pa je tudi zakaj ga uporabljamo, saj ga med masažo porabimo več, kot recimo med analnim spolnim odnosom. Tudi ženska, ki ima recimo probleme s suhostjo nožnice ga bo porabila bistveno več med spolnim odnosom, kot ženska, ki nima tovrstnih problemov.V našem podjetju poskrbimo, da stranka ob nakupu izdelka prejme podrobna navodila in priporočila za uporabo dotičnega lubrikanta.

 

Našo ponudbo lubrikantov lahko najdete tukaj.