SEKS MED MENSTRUACIJO

SEKS MED MENSTRUACIJO
16. december 2021 Ogledov: 46
SEKS MED MENSTRUACIJO

Ali lahko seksam med menstruacijo? Naš odgovor: Delaj kar ti paše! Da ne morete seksati med menstruacijo je laž. Če si vi in vaš partner želite seksati v tem času, se ne upirajte. Veliko žensk ima namreč ravno med menstruacijo največjo željo po seksu. V tej objavi razbijamo tabuje o seksu med menstruacijo!

Zakaj obstajajo ti tabuji? Večina temelji na arhaičnih idejah – v menstrualni krvi ni nič »umazanega« ali nevarnega.

Vrtiljak občutkov

Čeprav je edina vidna sled menstruacije iztekanje krvi iz nožnice, je veliko več kot to. Menstruacija je del menstrualnega cikla: cel tobogan hormonov. V prvih dneh ciklusa (menstruacije) ste v nekakšni čustveni dolini, v katero ste prišli nekaj dni prej. Mnoge ženske trpijo za predmenstrualnim sindromom (PMS), ki se, kot že ime pove, pojavi tik pred menstruacijo. Ni posebnega nabora simptomov, ker se vsi na hormone odzovejo drugače.

PMS se umiri prvi ali drugi dan menstruacije, vendar to ne pomeni, da bo od tu naprej vse popolno. Menstruacije povzročajo nelagodje: počutite se napihnjene in vas boli. Menstruacija sama po sebi ne bi smela biti preveč boleča, je pa pogosto neprijetna (če zelo boli, preverite, ali nimate PCOS ali endometrioze).

Tisti tobogan hormonov deluje v vašo korist. Kot je razloženo zgoraj, hormoni različno vplivajo na vse ženske. Nekatere imajo občutek, da bi jokale, medtem ko se drugim libido dvigne v višave. Torej, če ste nekdo, ki čuti veliko vzburjenosti, ko imate menstruacijo, se resno zahvalite svojemu telesu.

.. Torej lahko seksam?

Seks med menstruacijo ima številne prednosti. Najprej mazanje in občutljivost. Če je vaša največja skrb ustvarjanje nereda, uporabite svojo domišljijo. Odložite brisačo, uporabite staro odejo za zaščito vzmetnice, kupite nepremočljivo prekrivalo za posteljo ali to storite pod tušem. V prvih nekaj dneh menstruacije bo trenje minimalno in občutljivost največja, saj vaginalne stene nabreknejo. Zadnjih nekaj dni boste morali uporabiti lubrikant, saj je vaš tok lažji. Naravno mazanje je na tej stopnji omejeno.

12 % žensk priznava, da nočejo seksati med menstruacijo, ker ne želijo, da bi se njihov partner počutil neprijetno. V resnici je menstrualna kri le še ena telesna tekočina in ne vsebuje nobenih "nadrobnosti", če menstruacija nima zdravstvenih težav. Če tega ne počneš, se prepričaj, da je to zato, ker nočeš, ne zato, ker te je sram.

Upoštevati morate tudi, da ni nujno, da vsak seks vključuje penetracijo; 8 od 10 žensk potrebuje stimulacijo klitorisa, da doseže orgazem. Če torej želite seksati, vendar vi (ali vaš partner) niste pripravljeni na destigmatizacijo krvi, se lahko na primer zabavate s svojimi igračkami.

Poleg vaginalne penetracije lahko počneš karkoli hočeš. Ni tako, da bi imeli omejene možnosti!

Masturbacija je recimo še ena odlična rešitev kako se lahko med menstruacijo sprostite same.

.. Še nisi prepričana?

Seks med menstruacijo je lahko zdrav in ima celo določene koristi. Nekatere ženske med menstruacijo opazijo povečano vzburjenje in ugotovijo, da spolni odnos krepi njihovo povezanost s partnerjem. Poleg tega obstajajo dokazi, da lahko hormoni, ki se sproščajo med orgazmom, pomagajo zmanjšati menstrualne krče.

Torej orgazem za manj bolečin in krčev med menstruacijo. Ali si lahko zamislite kaj boljšega?