TEHNIKE IN PRIPOMOČKI ZA PREPREČEVANJE PREZGODNJEGA IZLIVA

TEHNIKE IN PRIPOMOČKI ZA PREPREČEVANJE PREZGODNJEGA IZLIVA
27. september 2021 Ogledov: 155
TEHNIKE IN PRIPOMOČKI ZA PREPREČEVANJE PREZGODNJEGA IZLIVA

Prezgodnji izliv je stanje, ko moški med spolnim odnosom doživi orgazem statistično prehitro. S težavami prezgodnjega izliva se srečuje približno 30 % vseh moških. Težave so lahko trajne oziroma primarne ali občasne oziroma sekundarne. O prezgodnjem izlivu govorimo, ko moški doseže orgazem v roku ene minute od začetka penetracije. Povprečen pretečen čas od začetka penetracije do izliva je namreč okoli 5 minut in pol. Vendar naj vas ne skrbi pretirano, če se s temi težavami soočate tudi vi, saj obstajajo številne tehnike kakor tudi pripomočki, s pomočjo katerih lahko prezgodnji izliv preprečite. Spoznali jih bomo v nadaljevanju.

»Nehaj in stisni« tehnika

Z omenjeno tehniko lahko pričnete nadzirati vaš orgazem. S to tehniko se približate vrhuncu in pred izlivom s penetracijo ali masturbacijo prenehate, tako da stisnite vrh penisa oziroma glavice. Stisk ohranjajte tako dolgo, da se senzacija umiri. To tehniko lahko uporabite večkrat, toda pri tem ne pozabite na partnerjev užitek, ki se lahko s prekomernim ustavljanjem in stiskanjem znatno zmanjša. Še najbolje je, če spolni partner ve za to tehniko že pred pričetkom spolnega odnosa.

Uporaba tehnike pri masturbaciji

  1. Pričnite z masturbacijo in poskušajte ohranjati njeno intenziteto.
  2. Ko se boste pričeli približevati orgazmu, intenziteto masturbacije nekoliko zmanjšajte.
  3. Za preprečitev izliva stisnite področje na penisu, kjer se glavica sreča s korenom penisa. Stisk ohranjajte nekaj sekund, dokler občutek orgazma mine.
  4. Ko ste ponovno pripravljeni, lahko z masturbacijo nadaljujete in postopek ob ponovnem približevanju orgazma ponovite.

Uporaba tehnike med spolnim odnosom

  1. S spolnim odnosom pričnete popolnoma običajno.
  2. Ko se približate orgazmu in posledično izlivu, popolnoma prenehajte s penetracijo.
  3. Za preprečitev prezgodnjega izliva storite popolnoma enako, kot je navedeno pri uporabi tehnike pri masturbaciji. To lahko storite sami ali vaš partner.
  4. Ko vas občutek orgazma mine, s spolnim odnosom nadaljujte in ob ponovnem približevanju orgazma tehniko ponovite.

Edging

Podobno kot pri predhodno omenjeni tehniki lahko tudi edging pomaga preprečiti prezgodnji izliv med spolnim odnosom. Glavna značilnost edging tehnike je v prostoročni preprečitvi prezgodnjega izliva. Ko začutite, da se vaš orgazem približuje, preprosto prenehajte z vsemi seksualnimi stvarmi, ki jih počnete. Ko občutek orgazma mine, pa se vrnete na delo. Edging lahko uporabite večkrat med spolnim odnosom, dokler ne boste na orgazem pripravljeni. Preprečevanje prezgodnjega izliva z edging tehniko bo le-tega naredilo intenzivnejšega, vendar lahko povzroči nemalo skrbi in slabe volje, če vaš spolni partner o vaših namerah ne bo predhodno obveščen.

Uporaba tehnike pri masturbaciji

  1. Pričnite z masturbacijo in ohranjajte intenziteto, ki vas bo pripeljala do izliva.
  2. Ko enkrat dosežete rob (ang. »edge«), popolnoma prenehajte z masturbacijo. Ne da bi kaj počeli, počakajte nekaj sekund ali minut, da občutek orgazma popolnoma mine.
  3. Zatem z masturbacijo nadaljujte in po potrebi edging ponovite.

Uporaba tehnike med spolnim odnosom

  1. Pričnite z oralnim, analnim ali vaginalnim seksom ali s kakršnokoli drugo vrsto stimulacije.
  2. Ko dosežete rob orgazma, prenehajte s penetracijo in se dobesedno umaknite. Počakajte toliko časa, da občutek orgazma izgine.
  3. Zatem nadaljujte s spolnim odnosom in edging uporabite ob naslednjem robu orgazma.

Podaljšana predigra

Nekoliko dlje trajajoča predigra zmanjša/ublaži pritisk oziroma pričakovanja pred samim spolnim odnosom. Predigra se lahko osredotoča na druge vrste spolne interakcije s partnerjem, kot je denimo masaža, poljubljanje, uporaba erotičnih igračk, oralni seks itd. Podaljšana predigra bo preprečila vaš prezgodnji izliv, ne da bi s tem za užitek prikrajšala vašega spolnega partnerja. Če bo vaš partner na samem pragu vrhunca že s predigro, potem bo penetracija kot češnja na torti. Zaključna poteza, s katero boste potešili svojega spolnega partnerja.

Uporaba posebnega kondoma za preprečitev prezgodnjega izliva

Proizvajalci kondomov le-te poskušajo izdelovati iz čim tanjšega sloja lateksa, saj ne želijo zmanjšati pristnosti občutka, ki ga moški in ženska čutita ob penetraciji. Toda obstajajo kondomi, ki so narejeni izključno z namenom preprečitve prezgodnjega izliva. Ti so običajno izdelani iz debelejšega sloja lateksa ali pa je njihova notranjost prevlečena s sredstvi, ki nekoliko zavirajo senzacije, ki nastajajo med penetracijo. V tem primeru mora moški izbrati med intenziteto užitka med penetracijo in trajanjem spolnega odnosa.

Kondome za zakasnitev orgazma lahko najdete na tej povezavi

Geli za zakasnitev orgazma

Govorimo o podobnih ali kar enakih sredstvih, za katere smo predhodno dejali, da predstavljajo premaz v notranjosti kondomov za preprečitev prezgodnjega izliva. Obstajajo geli in pršila, ki se jih 10 do 15 minut pred spolnim odnosom nanese na kožo penisa. Njihovo učinkovanje bo zmanjšalo občutljivost samega penisa in posledično preprečilo prezgodnji izliv.

Erekcijski obročki

Obročki niso namenjeni zgolj ohranjanju trdnosti erekcije, vendar pripomorejo tudi h zakasnitvi izliva. Še posebej so primerni dvojni obročki, ki jih namestite na moda in tako občutno podaljšate odnose. 

Masturbacija pred spolnim odnosom

Zelo priljubljen način za preprečitev prezgodnjega izliva med spolnim odnosom je masturbiranje uro ali dve pred samim spolnim odnosom. Ker do spolnega odnosa največkrat pride spontano, te tehnike ne boste mogli izkoristiti.

Priporočamo:

Oglejte si celotno ponudbo izdelkov za zakasnitev.