UPORABA LISIC IN VEZANJA PRI EROTIČNIH IGRAH

UPORABA LISIC IN VEZANJA PRI EROTIČNIH IGRAH
18. januar 2022 Ogledov: 45
UPORABA LISIC IN VEZANJA PRI EROTIČNIH IGRAH

Spolni odnosi z elementi BDSM so v zadnjem času prevzeli glavno vlogo v marsikaterem erotičnem filmu (ali pa praktično v katerem koli filmu, ki se predvaja v večernih urah), največ prahu pa je zagotovo dvignil film Petdeset odtenkov sive. Če tudi niste pristaš (pretiranega) eksperimentiranja in si med rjuhami želite predvsem nežnosti in strasti, vas je zagotovo ob pogledu na prizore vsaj občasno zamikalo, da bi se postavili v vlogo igralcev.

Vezanje in uporaba erotičnih pripomočkov, kot so lisice, so del BDSM – kratica ponazarja več besed (med njimi dominanca, disciplina, vezanje, podrejanje), glavni element pa je igra vlog. Eden od partnerjev prevzame vlogo dominantnega, drugi pa podrejenega, cilj igre vlog pa je seveda užitek.

Vezanje v tem primeru nikakor ne pomeni »mučenja« in ne sme predstavljati kakršne koli oblike prisile. Med vezanje vključujemo tako preproste svilene šale, s katerimi partnerju prekrijemo oči, pa vse do raznih erotičnih pripomočkov, ki služijo prav takšnim vrstam igre vlog.

S tem, ko partnerju prepustimo vajeti (smo postavljeni v položaj podrejenega) mu pokažemo, da mu brezpogojno zaupamo – prav to je razlog, da se za takšno popestritev v spalnici odloča ogromno parov, ki želijo nadgraditi odnos.

Nekaj nasvetov

Če se s področjem vezanja in uporabe lisic srečujete prvič, smo za vas pripravili nekaj nasvetov in predlogov, kako začeti.

1. Postavita pravila in meje

Napisanih pravil ni, zato jih morata, še preden začneta, postaviti sama. Pogovorita se o tem, kaj je za vaju dopustno in sprejemljivo in kaj ne, česa si želita in česa ne. Pomembno je, da si zaupata in se iskreno pogovorita, saj le s pomočjo komunikacije lahko odkrijeta, kaj vama najbolj odgovarja in pri čem najbolj uživata. Poleg tega pred začetkom določite tudi »varno besedo« (tako imenovano »safeword«). Ko eden izmed partnerjev izreče to besedo takoj prenehata z aktivnostmi, ki jih v tistem trenutku počneta.

Vsaj na začetku se vezanja ne lotevajte pod vplivom alkohola ali drugih substanc, saj lahko to pripelje do neljubih dogodkov.

2. Poskrbita za varnost

Če uporabljata vrvi, jih zavežita tako močno, da med vrvjo in delom telesa pustite vsaj za dva prsta prostora – partnerja želite namreč privezati, ne pa tudi prekiniti cirkulacije krvi. Če na delu telesa, ki je privezan, občutite mravljinčenje ali pa celo opazite spremembo barve kože, vrvi takoj odstranite. Vrvi ne ovijajte okoli vratu (obstajajo tudi posebne ovratnice, ki so primernejše za omenjen del telesa). Poleg vsega je priporočljivo, da v bližino in na dostopno mesto pripravite škarje, v primeru uporabe lisic pa rezervni ključ.

 3. Začnita počasi

Pri prvih srečanjih s vezanjem in uporabo lisic nikakor ne poskušajta posnemati številnih trikov iz filmov za odrasle. Prav tako na začetku zadostuje par lisic ali krajša vrv, nikakor vama ni potrebno povezovati vrvi v pajkove mreže in uporabiti vse mogoče pripomočke naenkrat. Če se počutite nekoliko neprijetno ali pa spadate med bolj sramežljive, lahko za začetek partnerjeve roke z lisicami »vklenete« na hrbtu – tako prevzamete nadzor in se v prvih sekundah izognete očesnemu kontaktu (tega lahko »preprečite« tudi z uporabo prevez za oči, ki prispevajo k skrivnostnosti in omogočajo partnerju, da se osredotoči zgolj na občutke).

Pripomočki

Na začetku se lahko poslužujeta predmetom, ki jih najdeta doma – svilen šal, vrv, vezalke, pas, z nekaj domišljije lahko izdelata celo svoje lisice. Vendar vseeno bodita pozorna na to, da so predmeti varni za uporabo in da jih uporabljata previdno. Iz varnostnih razlogov se je seveda bolje posluževati izdelkov, ki so na voljo v erotičnih trgovinah in namenjeni prav igram med rjuhami.

V naši trgovini lahko najdete najrazličnejše vrste lisic – od klasičnih kovinskih, takšnih v videzu usnja, pa vse do »puhastih«, mehkih. Ponujamo vam tudi različne vrvi in trakove za vezanje ter celo posebne komplete, ki so prilagodljivi po velikosti in posebej zasnovani za spolne aktivnosti z elementi BDSM.

Izberite svoje erotične lisice ali pripomočke za vezanje.