VAJE OZ. TELOVADBA, KI IZBOLJŠA EROTIČNO ŽIVLJENJE

VAJE OZ. TELOVADBA, KI IZBOLJŠA EROTIČNO ŽIVLJENJE
13. oktober 2021 Ogledov: 30
VAJE OZ. TELOVADBA, KI IZBOLJŠA EROTIČNO ŽIVLJENJE

Ko poskušate zadovoljiti svoje partnerja, lahko šibko telesno jedro pripelje do izčrpanosti še predno kdorkoli doseže orgazem. Slaba kondicija pa bo poskrbela za nič kaj prijetno hlastanje za zrakom med nekoliko živahnejšim seksom. Kakorkoli, biti v dobri formi ne pomeni samo lažjega seksa, temveč tudi izboljšanje le-tega za oba. Obstajajo številne znanstvene študije, ki so dokazale, da redna telovadba izboljšuje spolno funkcije. Na primer, moški bodo z redno telovadbo zmanjšali tveganje za pojav erektilne disfunkcije. Čeprav je vsaka vrsta rekreacije več kot dobrodošla, obstaja nekaj vaj, ki so nekoliko primernejše, če si želimo izboljšanja erotičnega življenja. Spoznate jih lahko v nadaljevanju.

Kardio trening

Vsakršna aktivnost, ki bo pospešila bitje srca in vas bo pripeljala do težjega dihanja, bo pospešila pretok krvi po celem telesu. Da, tudi v predel mednožja. To lahko dosežete s tekom, kolesarjenjem ali hitro hojo. Kardio trening bo pozitivno vplival na oba spola. Moški bodo dosegali močnejše erekcije, medtem ko bodo ženske sposobne občutiti intenzivnejše vzburjenje. Torej, več, kot boste sposobni preteči, bolje se boste izkazali v postelji.

Keglove vaje

Keglove vaje so bile razvite za zdravljenje urinarne inkontinence. Z njihovim prakticiranjem se krepijo mišice medeničnega dna, kar posledično pomeni tudi močnejše orgazme. Čeprav ob omembi Keglovih vaj najprej pomislimo na ženske, so te pri moških sposobne preprečiti težave s prezgodnjim izlivom. So zelo koristne za oba spola, vendar jih večina izvaja narobe. Za čim večji učinek jih je potrebno dobro preučiti in izvesti. Če ženska ob izvajanju vaj v vagino vstavi prst, bi morala čutiti stisk, medtem ko bi se moški penis moral premakniti.

Plank

Držanje »planka« je odličen način za krepitev najglobljih plasti trebušnih mišic. Zraven omenjenih pa se krepi še področje ramen, stegen in ritnic. Vse omenjene mišice pomagajo stabilizirati naše telo, kar pride do izraza v zares tesnih trenutkih s partnerjem, ko mu želimo ostati blizu res dolgo časa. Vajo se potrudite izvajati vsaj enkrat na dan in vztrajajte tako dolgo, da boste nekega dne položaj lahko držali vsaj 60 sekund. Če bo na začetku položaj pretežko ohranjati na nožnih prstih, začnite raje s koleni.

Joga

Če si želite nekoliko pretresti erotično življenje z novimi položaji, potem je joga pravšnja za vas. Prakticiranje joge vam bo omogočilo boljši seks, saj bo vaše telo sposobno izvesti najrazličnejše ustvarjalne položaje, s katerimi bo užitek samo še večji. Z jogo boste postali bolj prožni, kakor boste z njo pridobili tudi kondicijo. V tem primeru tisto, ki je potrebna za ohranjanje določenega položaja, ne da vas pri tem prične kaj boleti. Določeni joga položaji krepijo tudi mišice medeničnega dna.

Plavanje

Plavanje je zanimivo predvsem zaradi študij, ki so preučevale vpliv te vrste telovadbe na spolno življenje. Raziskovalci Univerze Harvard so v eni izmed svojih študij dokazali, da imajo moški in ženske, ki redno plavajo, v svojih 60 letih podobno spolno življenje kot 20 let mlajši ljudje. Plavanje namreč zvišuje vzdržljivost, pospešuje krvni pretok, izboljšuje prožnost in moč ter zmanjšuje stres. Pozitivno vpliva na vse, kar je potrebno za dober seks. Plavanje je tudi zelo zahtevna vrsta telovadbe, zaradi česar pomaga pri izgubljanju teže. Dejstvo je, da prekomerna teža znižuje spolno slo, kakor tudi poslabšuje erektilno funkcijo.

Dvigovanje zadnjice med ležanjem na hrbtu

Če je vaš najljubši seks položaj jahanje, potem bo izvajanje te vaje izboljšalo same občutke med izvajanjem omenjenega seks položaja. Dvigovanje zadnjice med ležanjem na hrbtu je lahko zelo zahtevno, če ste slabo fizično pripravljeni. Vajo izvedete tako, da zadnjico preprosto dvignete s tal in jo v zraku stisnete ter položaj zadržite za nekaj sekund. Zatem jo spustite na tla in počakajte nekaj sekund ter vajo ponovno izvedite. S to vajo se bodo ženskam okrepile mišice medeničnega dna.

Telovadite v dvoje

Pari, ki se potijo skupaj, ostanejo skupaj. Zato se s partnerjem dogovorita za skupno treniranje. Raziskave so med drugim pokazale, da se zdravo tekmovanje s partnerjem velikokrat rezultira v vzburjenosti, zaradi česar boste po opravljeni telovadbi v dvoje najverjetneje čutili veliko spolno željo po vašem partnerju. Razumita kondicijsko stanje en drugega in sestavita trening, ki bo ustrezal obema. Rezultate bosta konec koncev v postelji žela oba.