Vodič po lubrikantih: Kateri lubrikant naj izberem?

Vodič po lubrikantih: Kateri lubrikant naj izberem?
02. december 2 Ogledov: 408
Vodič po lubrikantih: Kateri lubrikant naj izberem?

Dandanes se lubrikanti ne uporabljajo več zgolj za prijetno in enostavno mazanje, vendar veliko več. Široka ponudba izdelkov je namreč poskrbela, da so lubrikanti postali nepogrešljivi del pri raznovrstnih seksualnih igricah. Zlasti pri uporabi erotičnih pripomočkov. Veliko žensk se srečuje z naravno suhosto nožnice, za kar lahko odlično poskrbimo z uporabo različnih maziva. Lubrikanti zmanjšujejo trenja in vas lahko popeljejo do bolj čutnega vrhunca.

V iskanju popolnega lubrikanta vas lahko hitro preplavi velika izbira, zato smo za vas pripravili nasvete s pomočjo katerih boste izbrali pravi lubrikant za svoje potrebe. Vsak lubrikant namreč ni primeren za vse dejavnosti, vendar se tipi razlikujejo. Preden začnemo pa si zastavite vprašanje: Za kaj potrebujem mazivo? Potrebujete nevtralnega? Z okusom ali brez? Mogoče silikonskega? Brez skrbi, samo poglejte si spodaj naštete lastnosti in že boste našli pravega!

 


 

Klasični lubrikanti na vodni osnovi

Lubrikanti na vodni osnovi imajo nevtralno formulo, ki je primerna za vse vrste spolnih odnosov. To je nepogrešljiv izdelek v vaši spalnici, saj nudi dodatno vlaženje in pomaga pri odpravljanju prekomerne suhosti nožnice, ki lahko vodi do srbečice in neprijetnih občutkov med odnosi. Lubrikanti na vodni osnovi simulirajo naraven občutek vlaženja.

 

 Souporaba s kondomi

 Uporaba z erotičnimi pripomočki

 Brez barve, vonja in okusa

 Primerni tudi za oralne odnose

 

 Niso tako dolgotrajni kot lubrikanti na osnovi silikona

 Ne morete jih uporabljati pod vodo, saj so topni

 

Ponudba lubrikantov na vodni osnovi: klik.

 


 

Lubrikanti na silikonski osnovi

Za razliko od lubrikantov na vodni osnovi, so silikonska maziva običajno še bolj dolgotrajna, kar pomeni, da vam med odnosi ne bo potrebno dodatno nanašati lubrikanta. Silikonske lubrikante lahko uporabljate tudi v vodi, in ne bodo izginili. Po naravi so silikonska maziva hipoalergena in imajo višjo viskoznost – To pomeni, da imajo dodatno spolzkost. Silikonske lubrikante še posebej priporočamo za analne odnose in bolj ekstremne spolne prakse, saj učinkovito zmanjšajo faktor trenja.

 

Zelo dolgotrajno vlaženje, brez potrebe po dodatnem nanašanju

 Primerno za analne odnose in ekstremne spolne prakse

Uporaba pod vodo

  Večja viskoznost (bolj spolzko)

 Ne more se jih uporabljati z vsemi pripomočki in kondomi, saj lahko uničijo material

 Običajno niso primerni za oralne odnose

 

Ponudba lubrikantov na osnovi silikona: klik

 


 

Lubrikanti z okusom

Lubrikanti z okusom so že dolgo prisotni na tržišču, vendar paleta okusov še nikoli ni bila boljša. Ne glede na to ali so vam bolj všeč lubrikanti na vodni ali silikonski osnovi, zagotovo pa so na voljo v vašem najljubšem okusu. Vključevanje lubrikanta med spolne odnose je odličen način izboljšanja oralnega seksa in obenem tudi uživanje v vašem najljubšem okusu. Lubrikanti z okusom vsebujejo sestavine, ki se uporabljajo v živilih in so zato v celoti jedilna.

 

Široka paleta različnih arom za vsak okus

Odlična popestritev oralnih odnosov

 

 Pred uporabo morate preveriti, da niste alergični na katero od sestavin

 

Ponudba lubrikantov z okusom: klik

 

 


 

Analni lubrikanti

Ko govorimo o analnih odnosih, imamo preprosto filozofijo: Več lubrikanta, bolje je! Ker analna odprtina ni zmožna samostojnega vlaženja kot nožnica, si je na tem področju potrebno pomagati z lubrikanti. Na srečo je na tržišču ogromno odličnih analnih maziv, ki zagotavljajo dodatno gladkost in dolgotrajno vlaženje za bolj prijetno in brezskrbno igro. Nekateri analni lubrikanti imajo ob nanosu tudi učinek zmanjšanja občutljivosti območja anusa in povečanja elastičnosti.

 

Široka izbira, na voljo na vodni in silikonski osnovi

Zmanjšanje preobčutljivosti na področju anusa

 Dodatno vlaženje za brezskrbne odnose

Povečanje elastičnosti

 

V primeru izbire silikonskega maziva (ki je bolj primeren), običajno ni mogoča souporaba erotičnih pripomočkov, saj lahko poškoduje material

 

Ponudba analnih lubrikantov: klik