ZA ŽENSKE: Vodič v nakup prvega vibratorja

ZA ŽENSKE: Vodič v nakup prvega vibratorja
30. maj 2020 Ogledov: 3474
ZA ŽENSKE: Vodič v nakup prvega vibratorja

Nakup prve erotične igračke je lahko zastrašujoč. Vem.. Vsi smo bili tam! Prav zato sem se odločila, da napišem ta članek in ti pomagam izbrati tvoj prvi (sanjski) erotični pripomoček. Da bo tvoj 'prvič' v družbi vibracijskega prijatelja res nekaj posebnega, ti pošiljam nekaj nasvetov s katerimi si boš zagotovo olajšala svoje iskanje. Pa začniva ..

Pri nakupu pripomočka je pomembno upoštevati njegovo velikost, teksturo, obliko in funkcije, ki jih ponuja. Kar 70% žensk za doseganje orgazma potrebuje stimulacijo klitorisa, zato boš morda začela z majhnim pripomočkom, namenjenim klitoralni stimulaciji, potem pa nadaljevala h večjim in bolj kompleksnim vibratorjem. Vsi pripomočki za notranjo stimulacijo pa se lahko uporabljajo tudi na zunanjem delu (klitorisu).

Nasvet: Če vibrator kupuješ prvič ne izberi največjega v ponudbi – Začni z manjšim!

 

1. Korak: Ugotovi kakšne občutke iščeš

Sama številka različnih erotičnih pripomočkov na trgu je osupljiva. Poleg klasičnih vibratorjev namreč lahko najdete analne pripomočke, kroglice, vibracijske prste, sponke in še in še. A ne pusti, da te to prestraši – Ti moraš izbrati igračko za svoje potrebe. A najprej moraj ugotoviti kakšen so.

 

Če uživaš v zunanji stimulaciji imej v mislih:

- Večje glavice, ki jih najdete na masažerjih ponavadi razpršijo vibracije po večjem območju (celotnih intimnih predelih), medtem, ko so pripomočki manjših oblik namenjeni bolj usmerjanju vibracij na določeno mesto (precizna stimulacija klitorisa).

- Priporočam nakup masažerja ali mini vibracijskih jajčkov, ki jih lahko naknadno uporabljaš tudi za notranjo stimulacijo. 

- S klitoralno stimulacijo so skoraj pri vsaki ženski zagotovoljeni orgazmi. Večina žensk pa samo na ta način lahko doživi orgazem. Tovrstne pripomočke tako lahko uporabljate tudi med spolnimi odnosi s partnerjem.

Če imaš rada vaginalno penetracijo:

- Ravni vibratorji omogočajo neposredno penetracijo, za spodbuditev G točke pa izberite ukrivljen vibrator (ukrivljena konica) saj bo dražila notranjo steno in točko. Različne teksture bodo namenjene dodatnemu draženju, vendar mogoče za začetek preizkusite občutke s klasičnim (gladkim vibratorjem).

- Zaradi varnosti in užitkov se prepričaj, da izbereš ustrezno velikost pripomočka in seveda, da uporabiš svojo igračko za njen predviden namen, ki ga ima.

- Priporočam, da za prvi pripomoček izbereš čimbolj klasično in ergonomsko obliko ter kasneje nadgrajuješ na bolj kompleksne dizajne. Tako bo tvoja prva masturbacija s pripomočkom bolj prijetna in lepa.

 

2. Korak: Prepoznaj svoje bivalne omejitve in temu primerno načrtuj

Preprosto povedano: Si želiš, da tvoja igračka vibrira ali ne? Zakaj se to sprašujemo – Ker nekatere igračke lahko proizvajajo različne globoke zvoke vibriranja zaradi česar se mogoče ne boš morala sprostiti. Če te skrbi, da te bodo ljudje s katerimi živite slišali, poišči predmete, ki dušijo zvok vibracij (blazina, odeja,..). Ker vibracije zahtevajo moč pa je majhen delež zvoka neizogiben.

V tem primeru se lahko pri prodajalcu pozanimaš glede uporabe pripomočka: Potrebuje baterije? Ga boš morala po uporabi polniti pri vtičnici? Ali ima uporabo z vtičnico? Vse to so vprašanja na katera moraš imeti odgovore, da se boš lahko popolnoma vživela.

Naj te razveselim: Na tržišču je kar nekaj pripomočkov, ki se lahko pohvalijo s tihim delovanjem. Če te skrbi zvok je to vrsta, ki jo moraš izbrati. Lahko pa se enostavno odločiš za igračko brez vibracij. Če ti le te niso tako pomembne.

  

3. Korak: Izberi svoj material

Material je eden najbolj pomembnih podatkov pri izbiri pripomočka. Tako boš preprečila neželene učinke in se izognila neželenim toksinom, ki jih lahko vsebujejo nekatere vrste.

Za podroben opis materiala priporočamo, da si prebereš naš vodič po materialih kjer so bolj podrobno opisane vrste, in sicer na tej povezavi.

Kateri material ti najbolj priporočam?

Najbolj pogosta in priljubljena izbira je silikon. Silikon ni le prijeten na otip (svilnat) ampak gre v večini primerov za hipoalergen material, ki ne vsebuje ftalatov (toksinov) ter je  potrjen iz strani FDA in zato 100% varen za uporabo. Otip silikona je zelo gladek in svilnat.

Če želiš igračko, ki je zelo mehka (Tako močno, da jo lahko stiskaš), pa bodo v poštev prišle bolj mešanice TPE in TPR materiala, oziroma cyberskin različice. Ta material lahko v večini primerov tudi upogibaš in je mehek kot blazina. Pri tovrstnih pripomočkih pa je potrebno bolj paziti pri shranjevanju saj je material porozen in hitreje absorbira bakterije (Beri vodič za navodila).

 

4. Korak: Lubrikant, lubrikant, lubrikant!

Prosim naredi si uslugo in poleg vibratorja kupi lubrikant! Tudi, če veš (misliš), da sama proizvajaš dovolj vlaženja, še vedno uporabi lubrikant. Zakaj? Obljubim ti, da bo samozadovoljevanje še bolj prijetno in brezskrbno. Če nameravaš uporabljati prodorne (notranje) pripomočke je lubrikant pogoj s katerim se izogneš poškodbam, srbečici in različnim simptomom, ki vodijo do nelagodja.

Obstaja več vrst lubrikantov a jaz ti najbolj priporočamo mazivo na vodni osnovi. Nekatere igračke namreč lahko poškoduješ z silikonskimi lubrikanti oziroma mešanicami. Da se izogneš nelagodju in poškodbam materiala pa izberi lubrikant na vodni osnovi.

 

5. Korak: Uživaj!

Sedaj, ko si raziskala glavne stvari si lahko izbereš svoj prvi vibrator. Če si še vedno v dilemi pa ne odlašaj in mi piši kar v klepetalnico, ki se nahaja desno spodaj pod gumbkom 'Potrebujete pomoč?'. Z veseljem ti bomo pomagali izbrati pripomoček, ki ti bo popolnoma ustrezal. 

 

O čem je še vredno razmisliti pri nakupu vibratorja?

Baterijski vložki ali USB napajanje: Vibratorji z baterijskimi vložki so bili do sedaj sicer najbolj priljubljeni, saj so bili cenovno bolj ugodni od drugih. A časi se spreminjajo. Čeprav je USB napajanje še vedno rahlo dražje, pa se ceni vedno bolj približujeta. Če nimate težav z menjanjem baterijskih vložkov, oziroma jih imate vedno pri roki, vas ne bo motil nakup vibratorja z baterijami. Če pa vam je všeč ideja o polnjenju vibratorja, pa izberite vibrator z USB napajanjem. Nekateri vibratorji imajo klasični USB vhod, najbolj napredni pa že magnetno polnjenje. Vibratorji s polnjenjem imajo običajno najmočnejše vibracije, vendar je potrebno tudi dosledno polnjenje izdelka, da mu ne zmanjka energije ravno takrat, ko se bližate vrhuncu.

Vodoodporni pripomočke da/ne: Vodoodporni vibratorji so odlična izbira iz več vidikov - ne le, da so zabavni za igranje v kopalnici oziroma pod vodo, so tudi bolj enostavni za čiščenje. Večina naših vibratorjev ima nekaj nepremočljivih akreditivov, vendar je pomembno vedeti, kakšna je razlika med tem, čemur pravimo "vodoodporen proti škropljenju" in popolnoma ''vodoodporen" pripomoček. Če je poleg izdelka navedeno 'odporen proti škropljenju' (angl. splashproof), to pomeni, da vaš vibrator ni vodoodporen, vendar ga je mogoče očistiti z vlažno krpo. Paziti morate, da v električne sestavne dele ne pride voda. 

Če je na izdelku navedeno, da je vodoodporen (angl. waterproof) pa pomeni, da lahko igračko uporabljate pod vodo. Vodoodporni vibratorji so zasnovani tako, da bodo ob pravilno zaprtem predalu za baterije popolnoma neprepustni za vodo. Nekatere polnilne igrače so tudi popolnoma potopljive, odvisno od tehnologije, ki jo uporabljajo.

   
Za začetnice priporočamo: